جشنواره فیلم کوتاه طنین مسجد از دل مسجد برخاسته است/ فیلمسازان آموزش های لازم را فرا گیرند

شاه حسینی گفت: جشنواره ای که از دل مسجدی به نام مبارک امام زمان (عجل الله تعالی) و شهر گرگان برخاسته است با همکاری و نیت درست و حضور فعال فیلمسازان به نتیجه می رسد.

خبرگزاری شبستان- گرگان؛ هنر فیلم یکی از جذاب ترین، تاثیرگذارترین و مردمی ترین قالب های هنری است که توانسته است خودش را به یک صنعت تبدیل کند.

 

اگر امروز مدعی شویم که تاثیرات این قالب هنری که از او به عنوان هنر هفتم یاد می شود به حدی است که می تواند معجزه آسا باشد اغراق نکرده ایم، استفاده از این ابزار موثر و پویای هنری می تواند واقعا تحول آفرین و تمدن ساز باشد اما روی آوردن جامعه دینی و مروجان و مبلغان آموزه های دینی به سوی این تکنیک رسای هنری می تواند دریچه نویی باشد که به روی اهالی دین و فرهنگ دوستان مسجدی باز شده است و این اقبال مفید، سرعت تبلیغ معارف دینی را صد چندان می کند.

 

جشنواره فیلم کوتاه طنین مسجد با این رویکرد، گام در عرصه رقابت با جشنواره های دیگر گذاشته است، اگرچه گام های نوپایی است و هنوز راه های نپیموده بسیاری پیش روست اما عزم راسخ جوانان یک مسجد برای بلند کردن علم رسالت هنر دینی واقعا در خور ستایش است.

 

مجموعه ای کارآمد از کانون فرهنگی و هنری یک مسجد که با بضاعت اندک اما شور و هیجان جوانی و افکار بلند توانسته است در حد مقبولی گام های ابتدایی را بردارد و بتواند در عالم هنر فیلم مسجدی طرح نویی را دراندازد.

 

به همین بهانه گفتگویی را با خانم «انسیه شاه حسینی» یکی از فعالان و کارگردانان و نویسندگان عرصه هنر سینما که از نزدیک با جشنواره فیلم کوتاه طنین مسجد آشنا است. به گونه ای که مجموعه اجرایی این جشنواره افتخار این را داشته است که از ایشان به عنوان یکی از داوران سومین جشنواره فیلم کوتاه طنین مسجد بهره ببرد.

 

حضور موثر و مفید ایشان در سومین جشنواره طنین و برگزاری کارگاه های فیلمنامه نویسی، خاطرات خوبی را برای عوامل جشنواره و فیلمسازان مسجدی رقم زده است. از همین روی هنوز هم ارتباطات سودمندی از سوی عوامل اجرایی جشنواره در زمینه بهره برداری از اندیشه سینمایی ایشان برقرار است.

 

*جشنواره کانونی و شهرستانی که  ابتکار آن از یک مسجد بوده و در سطح کشور برگزار می شود چه پیامی را برای سینما دارد؟

جشنواره ای که از دل مسجدی به نام مبارک امام زمان (عجل الله تعالی) و شهر گرگان برخاسته است با همکاری و نیت درست و حضور فعال فیلمسازان به نتیجه می رسد.

این جشنواره همانند همه حرکت های انقلابی، زمان جنگ و مدافعان حرم و حتی زمان الان کرونا در حال رخ دادن است.

همه این جشنواره ها با حضور بسیج برای کمک رسانی برگزار شد. بعد جنگ هم علاوه بر کلاس های نظامی کلاس های قصه نویسی برگزار می شد و بسیاری از قصه نویس هایی که داستان های جنگ را نوشتند برخاسته از مسجد بودند.

بنابراین مسجد هم از لحاظ نظامی و هم فرهنگی پایگاه خوبی برای تربیت در همه گرایش ها و نسل ها بوده است.

با پشتوانه مسجدی 50 درصد جشنواره ها به خوبی برگزار شد و 50 درصد دیگر نیز نیاز به برنامه ریزی دارد.

 

*با توجه به حضور شما در سومین جشنواره فیلم کوتاه طنین، نقاط ضعف و قوت جشنواره در سال گذشته چه بوده است؟

از نقاط مثبت جشنواره و پیش برنده، شور و حال برگزارکنندگان، کلاس و کارگاه های برگزار شده، بود.

پیشنهاد می کنم آثار برگزیده بعد از جشنواره رها نشوند و حمایت شوند، کارگردانان خبره فیلم با مدت زمان بالاتر و سخت تر بسازند و برای فیلم کوتاه تله فیلم بسازند.

از نقاط ضعف که بسیاری از جشنواره ها حتی جشنواره فجر هم درگیرش هستند اطلاع رسانی ضعیف است، که از برخی از هنرمندان پرسیده می شود ابراز می کنند دیر مطلع شدم و به همین دلیل نتواستم فیلمم را به پیان برسانم.

اگر این اطلاع رسانی دقیق تر انجام شود در نتیجه هم تولید آثار بیشتر می شود و هم طیف گسترده ای از شرکت کنندگان را شامل می شود.

 

*پیشنهاد شما برای افرادی که علاقه مند ورود به سینما هستند و اولین اثر خود را در جشنواره طنین می فرستند، چیست؟

پیشنهاد می شوند در ابتدا هنرمندان تازه نفس آموزش لازم را فرا بگیرند، بسیاری از افراد دغدغه دارند، شهید و مادر شهید یا مفقودالاثری توجهشون رو جلب می کند و بعد تبدیل به فیلم می کنند. تا این مرحله خوب است اما چون آموزش لازم را فرا نگرفتند نمی توانند ساختار مناسبی به این فیلم بدهند و به همین دلیل ساختار ناقصی است و در نتیجه موضوع کار از اصل کار جذاب تر خواهد بود.

هنرمندان در ساخت فیلم عجله نکنند، ابتدا آموزش لازم را ببینند بعد سراغ کار تولیدی بروند.

 

 *نیاز واقعی امروز جامعه چیست و فیلم  چگونه می تواند این نیاز را برطرف کند؟

یک هنر خوب و متعهد در سراسر دنیا نه فقط در ایران حتی کشورهایی که از نظر فرهنگی شاید اعتقادی نداشته باشند برای خودشان خط و مشی دارند، تعریف دارند.

فیلمی که ساخته می شود یا فیلمنامه ای که نوشته و ساخته می شود اگر کسی که قصد دزدی دارد با دیدن این فیلم منصرف می شود و یا اگر قرار است دروغ بگوید یا خیانت کند با دیدن این فیلم تاثیر خودش رو بگذارد.

ولی اگر مخاطب خشمگین و خسته است و در آستانه سقوط قرار گرفته با دیدن این فیلم حالش بدتر شود این خیانت است.

در مجموع جشنواره ای خوب است که آثارش به مخاطب احساس امنیت داده و به جای بدبینی به همسر و همسایه خوش بین شود.

اگر همه خوش بین شوند جامعه درست می شود، با دیدن فیلم حرفه ای در حوزه مسجد  یک مخاطب مسجدی و مقاومتی می شود.

 

*سخن پایانی؟

موافق برگزاری و ادامه جشنواره فیلم کوتاه طنین مسجد هستم.  

 

**چهارمین جشنواره فیلم کوتاه طنین مسجد با موضوع «سبک زندگی اسلامی – ایرانی» در قالب طرح «ایران قوی» از سوی کانون فرهنگی طنین مسجد صاحب الزمان (عجل الله تعالی) کوی شهید مطهری گرگان تحت نظر ستاد هماهنگی کانون های مساجد گلستان و با حمایت ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور برگزار می شود.

 

بهره گیری از ابزار هنر در جهت ترویج و گسترش مفاهیم سبک زندگی اسلامی- ایرانی در جامعه، جهت دهی گرایش های هنری در حوزه فیلم ، به سمت تولید آثار با موضوع سبک زندگی اسلامی-ایرانی، ورود اعضای کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور به حوزه فیلم و استفاده بیشتر از قابلیت های آن، بسط و گسترش حوزه فیلم سازی از طریق تربیت و آموزش هنرمندان متعهد و تولید و خلق آثارهنری دینی و حرکت به سمت کارآفرینی هنری در کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور اهداف اصلی این جشنواره است.

 

رفتارهای اجتماعی، حقوق همسایه، کالای ایرانی، اقتصاد مقاومتی، تحریم ربا، کسب حلال، علم اندوزی، کتاب، نذر فرهنگی، سحر خیزی، تکریم والدین، ازدواج آسان، پوشش اسلامی-ایرانی، قناعت، ساده زیستی، صرفه جویی، معماری اسلامی-ایرانی، خانواده سالم، کار و تلاش، مسجد، نیایش، جهاد، نماز، انقلاب اسلامی، وحدت، قهرمان زندگی من، مدافعان سلامت و غیره ازعناوین مرتبط با موضوع سبک زندگی اسلامی-ایرانی جشنواره است.

 

موضوع بخش ویژه روستایی این جشنواره نیز شامل؛ روستا و زندگی روستایی می شود.

 

بخش های رقابتی جشنواره شامل؛ بخش اصلی در قالب فیلم کوتاه داستانی، بخش های کانون های فرهنگی و هنری مساجد در قالب فیلم کوتاه داستانی، فیلم نامه کوتاه داستانی، فیلم کوتاه مستند، پویانمایی و نماهنگ و بخش روستایی شامل؛ فیلم کوتاه داستانی، فیلم مستند، فیلمنامه و تحقیق و پژوهش است.

 

زمان ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره از (6 آذر) آغاز شده و تا (25 بهمن) ادامه دارد.

 

کد خبر 1014570

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha