قبل از پرداختن به متربی باید به مربیان بپردازیم

آیت الله رمضانی با بیان اینکه ما باید قبل از اینکه به متربیان مان بپردازیم به مربیان مان بپردازیم گفت: سعی و اهتمام باید در این بخش متمرکز بشود و بعد نوبت به تربیت و متربیان خواهد رسید.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم، آیت الله حسن رمضانی در دومین نشست هیئت اندیشه ورز ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور که با موضوع تربیت در قم برگزار شد، گفت: واقعیت علم و واقعیت عمل به منزله مصالح ساختمانی است که بنا را با آن مصالح ساختمانی می سازند. انسان هم شخصیتش با علم و عمل ساخته می شود. رشد ، تعالی و تکامل او بر این اساس سامان پیدا می کند. ای برادر تو همه اندیشه‌ای، ما بقی تو استخوان و ریشه‌ای گر بود فکرت گلی تو گلشنی، ور بود خاری تو هیمه گلخنی

 

عضو مجمع جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: این فکر و این عمل براساس فکر و اندیشه است که انسان را می سازد. این همان تغذیه معنوی است که به رشد انسان منتهی می شود.

 

وی تصریح کرد: کسی که خودش از علم بهره ای ندارد و کسی که خودش از عمل صالح بهره ای ندارد نمی تواند دیگران را از علم و دانش و فرهنگ بهره مند سازد.

 

آیت الله رمضانی با بیان اینکه انسانی که خود عالم است می تواند علم را در دیگران به وجود بیاورد و در آنها نشر و توسعه دهد و گستره علم را بیشتر کند گفت: همچنین کسی که خودش از عمل برخوردار است  واز عمل صالح برخوردار است می تواند دیگران را در وادی عمل موفق کند و تشویق کند و آنها هم در وادی عمل گام بگذارند. ما اگر نقصی و کمبودی داریم در این بعد است.

 

عضو مجمع جامعه مدرسین حوزه علمیه قم  تصریح کرد: مربی واقعی می تواند نقش تربیت را در افراد به نحو احسن انجام بدهد و اجرا کند. آن کسی که خودش هنوز در مسائل معرفتی در مسائل ارزشی، در مسائل فرهنگی در مسائل هنری سردرگم است ، نمی تواند دیگران را راه بیندازد و هدایت کند.

 

وی تاکید کرد: ما باید قبل از اینکه به متربیان مان بپردازیم به مربیانمان بپردازیم. سعی و اهتمام در این قسمت باید متمرکز بشود و بعد نوبت به تربیت و پرداختن به متربیان خواهد رسید.

 

آیت الله رمضانی با بیان اینکه مربیان در خانه و خانواده پدر و مادر هستند افزود: پدر و مادر نیک و صالح می تواند فرزند خوبی را تحویل جامعه بدهد. در فضای مدرسه مربی معلم هست، و در فضای اجتماع مربی علما و اندیشمندان هستند و در مساجد امام جماعت است. اینها هستند که میتوانند نقش مربی را بازی کنند.

 

وی با تاکید بر اینکه در بحث تعلیم فقط الفاظ مدنظر نیستند گفت: وقتی در فضای عرفان عملی صحبت از تربیت  و پرورش می شود  مثال میزنند به مرغ، چطور مرغ تخم مرغ را در زیر بال خودش قرار می دهد به اندازه حرارت می دهد و آن را می گرداند و می چرخاند تمام  قسمت های این تخم مرغ حرارت ببیند و بعد که به ترتیب و نظم و انضباط خاصی طی بیست و یک روز کمتر و یا بیشتر بچرخاند و زیر بال حمایتی خودش بگیرد تا اینکه این تخم مرغ در درون جوجه بشود و بعد از اینکه جوجه شد باز نیاز به حمایت دارد زیر بال بگیرد از سرما از گرما از خطرات محافظتش بکند و آن رو تغذیه بکند تا این بشود مرغ. این پرورش است. این تربیت است و ما میان افراد جامعه چه پدر و چه مادر چه معلم چه عالمی که در یک مسجد امام جماعت یک مسجد است اگر چنین نقشی را بتوانند اجرا کنند و اینطور عمل کنند واقعا یک توفیقی را در این زمینه خواهد داشت و تربیت به معنای واقعی تحقق پیدا خواهد کرد.

 

وی در ادامه با اشاره به شرایط متربی گفت: کسی که در مسیر رشد و کمال قرار دارد نیاز به تغذیه دارد نیاز به حمایت دارد نیاز به پشتیبانی دارد که همان فرزندان ما هستند. همان طوری که باید در بعد تغذیه جسمانی برای آنها اهتمام بورزیم و زحمت بکشیم در بعد معنا و روح هم همان اهتمام را داشته باشیم. اگر بهداشت و درمان اینها را درنظر داریم که باید باشد، باید در بعد روح هم بهداشت و درمان را مراعات کنیم. از هر نوع غذایی آنها رو تغذیه نکنیم و آزادشان نگذاریم تا از هرنوع فکر و اندیشه ای از هرجا به آنها برسد بهره بگیرند.

 

آیت الله رمضانی ادامه داد: در حال حاضر فضای مجازی فضای آلوده ای است بزرگان ما که در فضای مجازی دست اندکار هستند باید کار بکنند واقعا زحمت بکشند هم مواد غذایی روحی را برای فرزندانمان فراهم کنند و هم سیاستی را اتخاذ کنند که غذای فاسد به خورد اینها نرسد که مسمومیت روحی بوجود می آورد. اگر هزار کار اثباتی انجام بشود اما در کنارش این فضا مسموم بوده باشد همه را بلااثر می کند و هیچ فایده ای نخواهد داشت.

 

کد خبر 1249166

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha