عامل اصلی اغتشاشات موضوعات فرهنگی است

در میزگرد تخصصی با حضور عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و مدیرکل صیانت از حقوق ملت در قوه قضائیه در نشست اندیشمندا‌ن و اساتید درس انقلاب اسلامی در حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) برگزار شد بر عوامل فرهنگی به عنوان علت اصلی وقوع اغتشاشات اخیر تاکید شد.

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان فارس، در برنامه های نوبت بعداز ظهر امروز چهارشنبه ۱۲ بهمن، نشست اندیشمندان و استادان درس انقلاب اسلامی دانشگاه های کشور، میزگرد آقایان دکتر سید محمدرضا مرندی، عضو هیئت علمی فقه سیاسی دانشگاه شهید بهشتی و دکتر حسن حسین زاده، دکترای علوم راهبردی با گرایش امنیت ملی و مدیرکل قوه قضاییه در معاونت امور بین الملل و ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با موضوع تحولات منطقه و نسبت آن با اغتشاشات هم برگزار شد.

سید محمدرضا مرندی در این نشست گفت: در اغتشاشات چیستی و چرایی و افق آینده و راهکارهایی برای مهار آن حائز اهمیت است. عضو هیات علمی فقه سیاسی دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: این اغتشاشات یک شورش برای براندازی نظام و کشور ایران بود و در خصوص چرایی اتفاقات اخیر باید بگوییم پس از حماسه ۹ دی ۸۸ معتقد بودم این فتنه ها نخوابیده است و این فتنه ۲ لایه داشت که لایه سیاسی آن به دلیل سو تدبیر رهبران فتنه شکست خورد اما لایه فرهنگی آن باقی ماند.

وی تصریح کرد: دلیل اصلی اغتشاشات اخیر، موضوع فرهنگی و اجتماعی بوده است و اولویت کشور در توسعه فرهنگی است زیرا تقویت فرهنگ موجب تقویت اقتصاد و سیاست می شود. مرندی ادامه داد: انقلاب روسیه اصالتا اقتصادی بود اما انقلاب اسلامی ما فرهنگی و برای تحقق معنویت بود و انقلاب اسلامی انفجار نور بود و باید فرهنگ عملا اولویت این انقلاب قرار می گرفت که هرگز این گونه نشد.

وی اضافه کرد: در محیط نخبگی و دانشگاهی در مباحث حقوقی، سیاسی، کلامی سئوالاتی مطرح شده که پاسخ داده نشده است و دانشجویان نباید عفاف و حجاب را امر شخصی بداند زیرا حجاب تابع قوانین عمومی جامعه است. مرندی با اشاره به ولایت مطلقه فقیه بیان کرد: این ولایت مطلقه با نظام مطلقه استبداد شاهنشاهی متفاوت است و باید این تفاوت ها در جامعه توضیح و تشریح شود.

وی ادامه داد: وقتی شبهات به موقع پاسخ داده نشود با سایر شبهات ترکیب شده و منظومه فکری ایجاد می کند و باید به مسایلی مثل حجاب و حکومت دینی و .‌‌.. پاسخ مناسب و به موقع داده شود تا بحران فکری ایجاد نکند.

این استاد دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به ایجاد فقدان گفتمان ایدئولوژیک در جامعه پس از دوران جنگ هم گفت: مدیریت فرهنگی کشور پس از جنگ رها شد و فیلم هایی که در صدا و سیما پخش می شود نباید دوستی دختر و پسر را عادی سازی کند و مدیریت فرهنگی در صدا و سیما وجود ندارد و با متخلفان فرهنگی برخورد قانونی نمی شود.

وی تاکید کرد: قانون ممنوعیت به کار گیری الفاظ بیگانه رها شده و اجرا نمی شود و نباید شاهد باشیم که کالای تولید داخلی ما با نام خارجی نامگذاری شود. حسن حسین زاده هم در این نشست گفت: قانون اساسی مهمترین قانون صیانت از حقوق ملت است و ۲۴ اصل با عنوان حقوق ملت در قانون اساسی نامگذاری شده است.

مدیرکل صیانت از حقوق ملت در قوه قضائیه ادامه داد: از ۱۲۰ ماده هم بیش از ۹۸ درصد منشور حقوق شهروندی بر حق ملت تاکید دارد.

وی تاکید کرد: پیگیری مطالبه و نهادهای حاکمیتی در ستاد فرا قوه ای حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران به عهده قوه قضاییه است و بیش از ۱۷ سار است ستاد فراقوه ای تشکیل شده است و از ۳ آبان امسال با تایید مقام معظم رهبری (مدظله العالی) لازم الاجرا شده است.

حسین زاده با اشاره به اقدامات انجام شده برای تحقق حداکثری حقوق ملت اظهار کرد: بر روی ساز و کار جدید برای تحقق این امر باید تمرکز ویژه داشته باشیم و با تمام وزرا و مسئولان نهادهای ملی سه قوه و تمامی دستگاه ها در این خصوص مکاتبه شده است تا نماینده خود را برای حضور در کمیته ملی صیانت از حقوق ملت معرفی کنند.

وی افزود: کارگروه های مختلفی در این راستا تشکیل شده است و اساتید درس انقلاب اسلامی برای شکوفا کردن ساز و کار ایجاد شده می توانند نقش موثری ایفا کنند.

حسین زاده با اشاره به تشکیل کارگروه در استان ها هم بیان کرد: این کارگروه با هدف احصا و رصد احقاق حقوق ملت تشکیل شده است.

کد خبر 1250227

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha