لزوم توجه به مبانی نماز/ رفتار نمازی داشته باشیم

حجت الاسلام موسوی بر لزوم توجه به مبانی نماز تاکید کرد و گفت: ما در حوزه نماز فقط بحث تربیت زبانی نماز را داشتیم به خاطر همین همیشه در خانواده ها، جوامع و اجتماع فقط تاکید کردیم که نماز بخوانید ولی یک بار در خصوص مبانی نماز برنامه و همایشی نداشتیم.

حجت الاسلام «سید رضا موسوی»، مدرس حوزه و از برترین امامان جماعت مدارس در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: ما در حوزه نماز فقط بحث تربیت زبانی نماز را داشتیم به همین دلیل همیشه در خانواده ها و اجتماع فقط تاکید کردیم که نماز بخوانید ولی یک بار در خصوص مبانی نماز  همایش و برنامه ای برگزار نکریدم. اگر ما بفهمیم که مبانی نماز چیست و برای چی باید نماز بخوانیم و برای چه کسی باید نماز بخوانیم و چطور باید نماز بخوانیم، بسیاری از مشکلات ما حل می شود.

 

وی اظهار کرد: در سال 1370 نود درصد مردم نماز می خواندند. طبق آمارهای اعلام شده 65 هزار نمازخانه در مدارس احداث شده است در صورتی که فکر نمی کنید 65 هزار نفر هم نمازخوان وجود داشته باشد به خاطر اینکه ما بیشتر بر روی رفتار تاکید نکردیم. اگر یک دانش آموز در محیط مدرسه رفتار نمازی از کادر مدرسه ببیند، مطمئن باشید نمازخوان می شود اما چون همیشه تربیت ما در حوزه نماز زبانی بوده و فقط نصیحت کردیم لذا اکنون شاهد آسیب ها و مضرات آن در جامعه هستیم.

 

حجت الاسلام موسوی با اشاره به مبانی نماز تصریح کرد: مبانی نماز یعنی اینکه ما چرایی نماز خواندن را بدانیم. شاهدیم که جوانی به سن 20 سالگی رسیده و می گوید من برای چی نماز بخوانم؛ چون خانواده ها از همان کودکی به بچه ها القاء کردند که نماز بخوان تا خداوند به تو پول و سلامتی عنایت کند در صورتی که اشتباه است. چون وقتی کودک بزرگ شده و وارد اجتماع می شود، می بیند فردی که نماز نمی خواند هم پست و جایگاه دارد و هم پول لذا این مسئله باعث ایجاد تناقض در جوانان می شود.

 

این مدرس حوزه در ادامه افزود: فواید نماز برای خود انسان است. نماز معامله نیست، دانش آموزی به من می گفت: شب امتحان نماز خواندم اما نمره ام 20 نشد. این یک معامله است. تصوری است که خانواده ها در ذهن بچه ها ایجاد کردند که اگر نماز بخوانید زندگی خوشبختی خواهید داشت در صورتی که این اشتباه است. امام حسین (ع)، حضرت زینب کبری (ع) و پیامبر گرامی اسلام بهترین نمازخوان ها بودند ولی به بدترین سختی ها و مصائب در زندگی دچار شدند؛ پس نماز خواندن مساوی با خوشبختی مالی و دنیوی نیست. ما این فکر را در ذهن بچه ها حک کردیم در صورتی که این مسئله باعث ایجاد دوگانگی در جوانان در جامعه شده است.

 

حجت الاسلام موسوی بیان کرد: پس مبانی نماز یعنی اینکه ما بفهمیم برای چه کسی نماز می خوانیم. وقتی می گوییم الله اکبر (خداوند بزرگ تر از آن است که وصف شود) آیا بزرگی خداوند از این جهت است که دست یا پای بزرگی دارد، خیر، ما باید بفهمیم نعمت هایی که در اطرافمان وجود دارد همه حکایت از بزرگی خداوند متعال می کنند. از جمله وجود خود انسان یا اقیانوس ها و دریاهایی که خلق کرده است، همه اینها بیانگر بزرگی و عظمت خداوند است.

 

وی گفت: جالب است در کشورمان متخصص قلب داریم، قلب را می شکافد ولی خداوند را قبول ندارد. بنابراین مبانی نماز یعنی چرایی نماز، چگونگی نماز، برای چه خواندن نماز است  اگر این مسئله در ذهن نوجوانان و جوانان نهادینه شود، بسیاری از مسایل و مشکلات ما حل می شود.

 

 حجت الاسلام موسوی با اشاره به شرایط نامناسب نمازخانه های بین راهی اظهار کرد: احداث نماز خانه در رستوران ها و پمپ بنزین های بین راهی الزام است. در برخی از این مکان ها نمازخانه ایجاد می شود اما با میل و رغبت صورت نمی گیرد. چون وقتی وارد این نمازخانه ها می شویم نه تنها قبله آن مشخص نیست بلکه از لحاظ بهداشتی هم شرایط مناسبی ندارند. این مسئله هم نشات گرفته از عدم باور در مبانی نماز است. مبانی نماز در همه زمینه ها اثرگذار است. از سال 70 همه معلمان ما چادری بودند ولی اما اکنون کمتر از 10 درصد آنها چادری هستند؛ چرا چون به اجبار بوده و به عنوان یک فریضه به چادر نگاه نکردند.

 

وی افزود: در حال حاضر نیز فرهنگ به یک باره تغییر کرده و نتوانستند در مقابل بی فرهنگی و تبلیغات سوء دشمن بایستند لذا اولین و عاقلانه ترین کار این است که ما رفتار نمازی داشته باشیم، وقتی من به عنوان یک معلم سر کلاس حاضر می شوم، دانش آموز  یک چیز مهم از رفتار من بیاموزد ولی اکنون شرایط جامعه ما به گونه ای شده است که معلم داخل کلاس چادر دارد ولی خارج از آن ندارد به دلیل همین دوگانگی ها مشکلات زیادی در جامعه ایجاد شده است که در صورت حل این مسایل بسیاری از مسایل هم حل می شود.

 

 

 

کد خبر 1253689

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha