سفره‌هایی از جنس نور با رنگی از معنویت افطاری در مسجد جامع شاندرمن

مسجد جامع شاندرمن در ۳۰ شب ماه مبارک رمضان میزبان خیلی عظیم روزه‌داران با پهن کردن سفره‌های افطاری ساده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان_مائده فلاحتکارضیابری؛

پیامبر مکرم اسلام(ص) می‌فرمایند: هر کس یک مؤمن روزه‌دار را در ماه مبارک رمضان افطاري دهد، پاداشی برابر با آزاد کردن یک بنده نزد خدا داشته، و مایه آمرزش گناهان گذشته وي نیز خواهد بودماه مبارک رمضان که ماه مهمانی خداست و همه بندگان بر سفره گسترده الهی دعوت شده‌اند، مساجد، این خانه‌های خدا نیز با کمک خیران میزبان خیل عظیم روزه‌داران هنگام افطارند.

 

در شهرستان‌های مختلف استان گیلان نیز چندسالی است که حال و هوای ماه مبارک رمضان، جلوه زیبای بیشتری به خود گرفته و برپا شدن سفره‌های ساده افطاری، زیبایی مهمانی ماه خدا را بیشتر کرده است. چه بسا که مسئولان مساجد اعم از ائمه جماعات، هیئت امنا و مسئولان کانون‌های مساجد به فرمایش مقام معظم رهبری در راستای برپایی سفره‌های افطاری ساده در مساجد لبیک گفته‌اند و فضا را برای حضور روزه‌داران در مساجد فراهم کرده‌اند.

 

این بار مقصد ما برای تهیه گزارش مسجد جامع شاندرمن است، عقربه‌ها، ساعت 18 را نشان می‌دهد، حدود 48 دقیقه تا اذان باقی مانده و جوانان در حال رفت و آمد به آشپزخانه مسجد و آماده کردن سفره افطاری برای پذیرایی از مهمانان خدا هستنداین جوانان در لحظات باقی مانده تا اذان مغرب مشغول آماده سازی غذا و افطاری هستند و عده‌ای نیز مشغول پاک کردن سبزی‌ها و برخی هم در حال آماده کردن ظرف‌های پذیرایی.

 

ساعت 18:45 دقیقه سفره افطاری در مسجد پهن و وسایل پذیرایی چیده می‌شود، مهمانان روزه‌دار یک به یک در حال ورود به مسجد هستند تا لحظات باقی مانده تا اذان مغرب از این لحظات معنوی نهایت بهره را ببرندبعد از اقامه نماز مغرب و عشاء، یک به یک بر سر سفره‌هایی که به رنگ سادگی است و با پنیر، سبزی، خرما و چای آماده شده می‌نشینند تا از این سفره الهی اطعام و روزه‌شان را افطار کنند.

 

 

*رمضان، همه بر سر خوان گسترده رحمت خداوندی زانو می‌زنند

حجت الاسلام عبدالحسین فنایی با بیان اینکه مهمان خداوند بودن سعادتی است که در ماه مبارک رمضان نصیب بندگان نیک سیرت پروردگار می‌شود، اظهار کرد: رمضان ماهی است که همه بر سر خوان گسترده رحمت خداوندی زانو می‌زنند.

 

وی با بیان اینکه در این ماه بهانه‌ها برای نزدیک شدن به خداوند به دل هر روزه‌داری الهام می‌شود، افزود: یک نفر با ختم قرآن، یک نفر با خواندن دعای ابوحمزه ثمالی، یکی با هشدار دادن وقت سحر به همسایگان و دیگری با افطاری دادن به آشنایان به دنبال جمع‌آوری سود و ثواب حداکثری از برکات این ماه است.

 

امام جماعت مسجد جامع شاندرمن با بیان اینکه در راستای ثواب افطاری دادن احادیث زیادی از ائمه اطهار(ع) نقل شده است، گفت: جدا از این موضوعات افطاری دادن در مسجد سبب دوستی‌های بیشتر بین مومنین شهر و همچنین بهانه‌ای برای ورود کودکان و نوجوانان به مسجد می‌شود.

 

*برپایی سفره‌های افطاری ساده در 30 شب ماه مبارک رمضان در مسجد جامع شاندرمن

حجت الاسلام فنایی با بیان اینکه در این راستا طبق سنوات گذشته سفره‌های افطاری ساده در 30 شب ماه مبارک رمضان در مسجد جامع شاندرمن برپا می‌شود، تصریح کرد: به همین دلیل خیرین شهر با دادن مبالغی هزینه‌های افطاری ماه مبارک رمضان را تامین می‌کنند.

 

وی با بیان اینکه با دادن مسئولیت به جوانان و نوجوانان در پهن کردن سفره افطاری و پذیرایی از روزه‌داران آنها را جذب مسجد می‌کنیم، خاطرنشان کرد: مسابقه گل کوچک به مناسبت ماه مبارک رمضان برگزار و انگیزه‌ای برای ورود نوجوانان به مسجد می‌شود.

 

امام جماعت مسجد جامع شاندرمن با بیان اینکه در ماه مبارک رمضان مراسم جزءخوانی قرآن کریم هر روز بعد از سخنرانی نماز ظهر و عصر برگزار می‌شود، اظهار کرد: کلاس روخوانی و روانخوانی ویژه کودکان و نوجوانان بعد از افطار در مسجد جامع برگزار می‌شود.

 

حجت الاسلام فنایی افزود: مناجات خوانی شب های جمعهماه مبارک رمضان، سخنرانی و حلقه معرفای توسط حجت الاسلام صفوی از دیگر برنامه های مسجد جامع شاندرمن است.

 

 

*افطاری‌های ساده در مساجد ثابت می‌کند می‌توان در کنار هم بود

یکی از بازاریان شاندرمن با بیان اینکه یکی از محسنات افطاری خوردن در مساجد، خواندن نماز اول وقت و خواندن یک صفحه از قرآن کریم است، گفت: نشستن همه روزه‌داران در کنار هم بر سر سفره افطار فارغ از شغل و درآمد نشان از همدلی است که در ماه مبارک رمضان بیشتر می‌شود.

 

وی با بیان اینکه این افطاری‌ها برکت دارد و هیچ کسی گرسنه از خانه خدا بیرون نمی‌رود، تصریح کرد: حتی کسانی هم که روزه نمی‌گیرند با نشستن در کنار روزه‌داران، محبتشان به هم زیاد می‌شود.

 

این شهروند شاندرمنی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر کشور، خیلی‌ از اقوام به دلیل هزینه بالا، دیگر از افطاری دادن و دور هم بودن اجتناب می‌کنند این در صورتی است که این افطاري‌هاي ساده در مساجد ثابت می‌کند می‌توان در کنار هم بود و گفت، شنید و خندید.

 

*فرهنگ افطاری ساده از مساجد به منازل هم انتقال پیدا کند

حسین ضیایی با بیان اینکه با اقوام برای گردش به روستاها و کوه‌های شاندرمن آمده بودم که دیگر به اذان خوردیم، اظهار کرد: برای خواندن نماز وارد مسجد جامع شدیم که با سفره‌های افطاری و استقبال میزبانان خانه خدا، مواجه شدیم.

 

این شهروند رشتی با بیان اینکه روزه خود را در این مسجد افطار کردیم، افزود: برایم خیلی جالب بود با توجه به این شرایط اقتصادی اما باز هم در مساجد سفره‌های افطاری پابرجاست.

 

وی با بیان اینکه این سفره‌های افطاری ساده هر روزه‌داری را سیر می‌کند، گفت: کاش فرهنگ افطاری ساده از مساجد به منازل هم انتقال پیدا کند تا همه روزه‌داران بتوانند عمل صله رحم در ماه مبارک رمضان را به جا آورند.

 

ضیایی تصریح کرد: متاسفانه با وارد شدن تجملات به زندگی افراد، صله رحم کاهش یافته و اقوام درجه یک هم شاید سالی یکی دوبار فقط در کنار هم بنشینند و یا به منازل هم روند.

 

این شهروند رشتی خاطرنشان کرد: باید با ترویج فرهنگ سادگی در کشور، دلها را به همدیگر نزدیکتر کنیم تا شاهد رفت‌وآمد بیشتر بین اعضای خانواده و فامیل با هم شویم.

 

گفتنی است: با آمدن ماه خدا همه کارهای بوی قرب الهی می‌گیرد و باید با ترویج فرهنگ افطاری ساده همه مساجد در این کار خیر سهیم شوند.

کد خبر 1258817

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha