استقبال چشمگیر الجزایری‌ها از مدارس قرآنی

مردم الجزایر در سال‌های اخیر توجه ویژه ای به مدارس قرآنی دارند، به طوری که بیش از ۱۸ هزار مدرسه قرآن در مناطق مختلف این کشور برای آموزش قرآن برپا شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از عربی الجدید، در طول سال‌های اخیر، توجه رسمی و مردمی به مدارس قرآنی و مکتب‌ها در الجزایر انجام شده است. به طوری که آمار منتشر شده نشان از افزایش تعداد علاقه مندان این مدارس دارد.

 

برهمین اساس، نزدیک به یک میلیون نفر در بیش از 18 هزار مدرسه قرآنی در همه شهرها و استان‌های الجزایر به فراگیری قرآن اقدام می کنند. تعداد زیادی از خانواده به ویژه در روستاها تمایل دارند تا فرزندان خود را به مدارس قرآنی بفرستند، به همین دلیل مردم الجزایر فرزندان خود را برای یادگیری حروف و حفظ سوره‌های قرآن در این مدارس ثبت نام می کنند.

 

این مدارس از جوانان برای حفظ قرآن و معارف آن استقبال می کنند. بسیاری از خانواده‌ها فرزندان خود را در طول تعطیلات رسمی تحصیلی به منظورحفظ قرآن وآموزش مبانی دینی باهدف استفاده و تقویت فرهنگ دینی شان و دورنگه داشتن آنها از بازی‌های الکترونیکی به مکتب خانه ها می فرستند. بسیاری از مدارس قرآنی هنوز  بر قرائت جمعی در آموزش قرآن تکیه دارند.

 

زین الدین بلمهدی، مدیر مدرسه قرآن در منطقه مناصر در استان تیپازه در این باره می گوید: این مدارس کودکان را به فضای معنوی هدایت می کند و تمرکز آنها را در خواندن قرآن افزایش می دهد. با تلاوت مشترک به تقویت ارتباط بین دانش آموزان کمک می کند. این روش از سال های دور به ارث رسیده است.

 

وی ادامه داد: این روش به حفظ قرآن بسیاری از کودکان کمک می کند.

 

وی معتقد است که  قرائت های دسته جمعی ضروری است و در تلفظ صحیح آیات قرآن، اصلاح مخارج حروف با آموزش کمک می کند.  حلقه‌های قرآنی بین  بین نماز عصر و مغروب و یا حتی نماز مغرب در برخی روزها برگزار می شود.

 

با توسعه ای که دنیا با استفاده روزافزون از فناوری های روز و توسعه ابزارهای تربیتی می شناسد، بسیاری از متولیان مدارس قرآنی به دنبال همگامی با این پیشرفت و اتخاذ روش های مدرن به جای روش های سنتی گذشته هستند. استفاده از تخته وایت برد برای تشریح کلمات و سوره های قرآن از جمله این اقدامات است.

 

 « شیخ عبدالله بعلا » رئیس اداره آموزش قرآنی در اداره امور مذهبی استان تیپازه ، به العربی الجدید تاکید کرد: معلمان جدید در طول آموزش قرآن از فناوری های مدرن استفاده می کنند تا آنها را قبل از پیوستن به ابتدایی به خوبی آماده کنند.

 

 مدارس وزارت امور دینی و اوقاف به دلیل نقش‌شان در تعلیم و آموزش کودکان ، تسهیلاتی را به نفع کمیته‌هایی که مساجد را مدیریت می کنند وجمعیت‌هایی که اداره مکتب خانه‌ها و مدارس قرآنی مستقل را برعهده دارند، فراهم می کنند و این اقدام با هدف جذب معلمان قرآن یا کمک در فراهم کردن امکانات لازم در استقبال از کودکانی که تمایل به تلاوت یا حفظ قرآن دارند، انجام می شود.

 

 «شیخ ملیانی محمد» بازرس منطقه احمرالعین، شیخ ملانی محمد، به العربی الجدید گفت: مسئولان امور دینی با اعطای پول و مجوز به معلمان فارغ التحصیل از  مؤسسات تخصصی ،، همه امکانات را برای آموزش قرآن فراهم می کنند تا  کودکان در مساجد و مدارسی که آموزش قرآن را در آنها وجود ندارد، آموزش ببینند .هدف تشویق خانواده ها به تربیت فرزندان و گسترش این سود به تمام مناطق به ویژه مناطق دوردست و روستایی است. در سال های اخیر تعداد کودکان ثبت نام شده در مدارس قرآن دو برابر شده است.

 

«یوسف بلمهدی» وزیر امور دینی و اوقاف در مراسم افتتاحیه مجمع بین المللی  درباره«مدرسه قرائت در غرب اسلامی» که در دانشگاه علوم اسلامی امیر عبدالقادر در استان قسنطینه در شرق الجزایر برگزار شد، گفت: 18 هزارسه قرآنی وجود دارد که برخی از آنها توسط مسئولان در مساجد تجهیز شده است، در حالی که بازرگانان و نیکوکاران مدارس قرآنی را ساخته اند که تعدادشان به  بیش از یک میلیون و 100 هزار رسیده است.

کد خبر 1271790

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha