جمعه و انتظار

شیعه باید هر جمعه انتظار ظهور حضرتش را داشته باشد و از نظر روحی و اخلاقی آماده رسیدن به خدمتش و امتثال اوامرش باشد. جمعه شیعه منتظر باید با روزهای دیگرش فرق کند، هم شوق دیدار داشته باشد هم ناله و ندبه فراق.

به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، روز جمعه برای منتظر معنای دیگری دارد روز شدت یافتن انتظار است. در زیارت امام زمان(عج) در روز جمعه می گوییم: «هَذَا يَوْمُ الْجُمُعَةِ وَ هُوَ يَوْمُكَ الْمُتَوَقَّعُ فِيهِ ظُهُورُكَ، وَ الْفَرَجُ فِيهِ لِلْمُؤْمِنِينَ عَلَى يَدَيْكَ...؛ امروز روز جمعه است و این روز، روز توست که انتظار می رود ظهور تو در این روز باشد و گشایش برای مومنان به دستان تو و هلاکت کافران به شمشیر تو باشد. مولای من! من امروز مهمان تو و پناه جوینده به تو هستم، تو نیز که از بزرگ‌زادگانی مامور به مهمان‌داری و اکرام هستی. پس مرا مهمان کن و پناه بده.

 

شیعه باید هر جمعه انتظار ظهور حضرتش را داشته باشد و از نظر روحی و اخلاقی آماده رسیدن به خدمتش و امتثال اوامرش باشد. جمعه شیعه منتظر باید با روزهای دیگرش فرق کند، هم شوق دیدار داشته باشد هم ناله و ندبه فراق. هم انتظار داشته باشد، هم برای ظهور و فرج دعا کند.

 

توصیه شده دعای ندبه در روزهای جمعه و عید فطر و عید قربان و عید غدیر خوانده شود، آنچه میان ما رایج است ندبه در جمعه است. محتوای غنی و پرمایه و اشارات تاریخی و مبانی معرفتی و اهل بیت شناسی و مهدی‌شناسی در این دعا موج می زند. به نوعی فرهنگ شیعه در ارتباط با امامان و حضرت حجت(عج) و پیمان پیروان این خاندان با پیشوایان معصوم در این دعا گنجنده شده و تکرار هر هفته آن، مروری بر اعتقادات ناب شیعه و چشم‌انداز روشن و درخشان اسلام در جهان در سایه حکومت عدل مهدوی است.

 

در دعای ندبه می گوییم: آیا امروز ما به فردای روشن تو پیوند خواهد خورد؟ کی وارد چشمه‌سار گوارای حضرت(عج) خواهیم شد و سیراب خواهیم گشت؟ کی صبحگاهان تو را دیده و چشمان ما روشن خواهد شد؟ کی ما را می بینی و ما هم تو را مشاهده می کنیم، در حالی که پرچم پیروزی را گشوده ای؟ کی خواهد بود زمانی که پیرامون تو حلقه بزنیم و تو پیشوایی مردم را عهده دار شوی و جهان را پر از عدل و داد کنی و به دشمنان، خواری و عذاب بچشانی؟

 

اینها همه نوید روزگار ظهور و حضور آن حضرت(عج) است و جمعه ها باید بیشتر به یاد مهدی(عج) باشیم و آمدنش از خداوند بطلبیم اینکه در گذشته، برخی شیعیان در خانه خود شمشیر نگاه می داشتند یا به صورت دسته جمعی صبح جمعه ها سوار بر اسب می شدند و بیرون از شهر می رفتند و استغاثه‌کنان حضرتش را صدا می کردند و منتظر ظهورش در جمعه بودند نشانه ای از این باور و عمل به وظیفه آمادگی برای نصرت او جهاد در رکاب او است.

امام صادق(ع) فرمود: «قائم ما اهل بیت(ع) روز جمعه ظهور می کند»(خصال، ص ۳۹۴)

 

شیخ صدوق سخنانی درباره روز جمعه دارد ازجمله اینکه می گوید: روز جمعه روزی بود که پیامبر(ص) در غدیر خم علی(ع) را به جانشینی خود نصب کرد، قیام مهدی(عج) هم روز جمعه خواهد بود، برپایی قیامت هم روز جمعه خواهد بود که قرآن هم قیامت را «یوم الجمع» دانسته است. چون هم اولین و آخرین در آن روز جمع می شوند.(من لایحضره الفقیه، ج۱، ص۴۲۲)

 

ناگفته نماند که درباره روز ظهور حضرت(عج) در روایاتی روزهای دیگری هم مطرح است، ولی روز جمعه قوی تر به نظر می رسد و باید در این روز، توجه بیشتر و یاد افزون تری از آن حضرت(ع) داشته باشیم.

 

زندگی مهدوی (اخلاق و اوصاف منتظران)

کد خبر 1272167

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha