اقامه نماز با ۱۰۰ امام جماعت

در ایام نوروز ۲۵ اسفند ماه ۱۴۰۲ لغایت ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ شاهد برپایی پرشکوه‌ترین نمازهای جماعت در حرم مطهر رضوی بودیم که بیش از ۱۰۰ امام جماعت امامت این نمازها را در صحن‌ها و رواق‌ها و اماکن متبرکه مختلف بر عهده داشتند که شاخص‌ترین آن ها آیت‌الله اشرفی شاهرودی، آیت‌الله مروارید، آیت‌الله صدرحسینی و حجت‌الاسلام نظافت بودند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، برگزاری نماز جماعت در حرم مطهر رضوی سابقه دیرینه‌ای دارد و همزمان با تشکیل بقعه مبارکه حضرت رضا(ع) در این مکان، برگزاری نماز جماعت جز برنامه‌های اصلی آن بوده است. به طوری که بعد از زیارت، زائر، روشنایی و فرش حرم، بیشترین و کامل ترین موقوفات حول موضوع نماز و برپایی نماز جماعت؛ مانند موقوفات مربوط به موذنین، امام جماعت و فرش مسجد شکل گرفته است.

اولین مسجدی که در این مکان ساخته شده «مسجد بالای سر» نام دارد و همانطور که از نامش پیداست در جوار مضجع نورانی حضرت رضا(ع) و در قسمت بالای سر حضرت قرار دارد که دارای بیش از هزار سال قدمت است از همین رو از همان ابتدای تاسیس، علاوه بر نمازهای زیارت، نمازهای جماعت یومیه نیز هر روز با شکوه خاصی برگزار می‌شود. مسجد گوهرشاد بزرگترین موقوفه حرم مطهر رضوی است که به منظور برپایی نمازهای جماعت وقف حرم مطهر شده است.

خادمان حضرت رضا(ع) همه دست در دست هم می‌دهند تا نمازهای جماعت که یکی از کهن‌ترین آئین‌های مذهبی در این مکان مقدس است، به بهترین شکل در این مکان مقدس برگزار شود تا خاطره اقامه یک نماز جماعت روحانی و ملکوتی را برای زائران و مجاوران حریم قدسی رضوی در ایام نوروز و دیگر ایام سال رقم بزنند.

اقامه نماز با ۱۰۰ امام جماعت

تشرف تعداد زیادی از زائران و مجاوران به حرم مطهر رضوی در ایام نوروز که بیشتر این جمعیت علاوه بر لحظه تحویل سال در مواقع نماز و برای خواندن نماز جماعت در این مکان مقدس حاضر می‌شوند، وظیفه سنگینی از جمله آماده سازی محراب‌ها و مکان‌های مختلف برای اقامه نماز جماعت را به دوش مسئولان اجرایی و خادمان این آستان مقدس رضوی می‌گذارد.

 به طور کلی در مناسبت‌های ویژه همچون ایام نوروز و دهه آخر صفر شاهد حضور باشکوه زائر هستیم لذا در  این ایام، نماز جماعت ۱۵ نوبت صبح، ۲۲ نوبت ظهر و ۲۰ نوبت شب در محل صحن‌ها، رواق‌ها، شبستان‌ها و بست‌های این آستان مقدس برگزار می‌شود و می‌توان به برخی از این مکان‌ها از جمله مسجد گوهرشاد، مسجد بالای سر، صحن‌های پیامبر اعظم(ص)، جمهوری اسلامی، آزادی، غدیر، کوثر، امام حسن مجتبی(ع)، رواق‌های امام خمینی(ره)، دارالهدایه، دارالولایه، حضرت معصومه(س)، نجمه خاتون(س)، دارالحجه(عج)، دارالرحمه، دارالمرحمه و... اشاره کرد.

بهره‌گیری حداکثری از اماکن متبرکه برای برگزاری نماز جماعت

یکی از باشکوه ترین نمازهای جماعت حرم مطهر رضوی در طول سال، نماز جماعت روزهای اول نوروز و روز عید سعید فطر است چراکه نماز عید سعید فطر به صورت یکپارچه و با استفاده از همه ظرفیت‌های مکانی حرم مطهر رضوی مانند صحن‌ها، رواق ها، شبستان‌ها، بست ها و... در اماکن مختلف حرم مطهر رضوی برگزار می‌شود.

صحن پیامبر اعظم(ص) نیز یکی از بزرگترین صحن‌های حرم مطهر رضوی است که ظرفیت این صحن برای حضور زائر، بسیار بالاست و علاوه بر این، در بین‌ رواق‌های حرم مطهر نیز رواق امام خمینی(ه) یکی از بزرگترین رواق‌هاست که همه روزه برای برگزاری نماز جماعت به روی زائران حریم ملکوتی امام مهربانی‌ها آغوش می‌گشاید و کمتر زائر و مجاوری است که لذت طعم خواندن نماز جماعت در این صحن بزرگ و زیبا را نچشیده باشد.

اقامه نماز با ۱۰۰ امام جماعت

تشرف حداکثری زائران در هنگام اقامه فریضه نماز

هر چند زیارت مرقد نورانی حضرت رضا(ع) علت اصلی تشرف زائران و مجاوران به حرم مطهر رضوی است ولی بیشتر زائران اوقات نماز را برای تشرف به این مکان انتخاب می‌کنند تا علاوه بر زیارت امام مهربانی‌ها نماز خود را نیز در این مکان مقدس به جماعت اقامه کنند. بنابراین بیشتر تشرف ها به حرم مطهر در «مواقیت الصلات» یعنی در زمان افق‌های شرعی صبح، ظهر و به خصوص مغرب و عشاء اتفاق می‌افتد.

بنابراین به همین خاطر در ساعات و دقایق نزدیک به اذان، جنب و جوش زائران برای رسیدن به سمت محل هایی که نماز جماعت در آن برگزار می‌شود بسیار زیاد است و در این زمان حجم بیشتری از زائران، مجاوران و همچنین کسبه اطراف حرم که تقید خاصی به خواندن نماز جماعت در حرم مطهر دارند، به حریم کبریایی رضوی مشرف می‌شوند.

برپایی نمازهای جماعت ایام نوروز با حضور ۱۰۰ امام جماعت و ۶۰۰ مکبر

در ایام نوروز ۲۵ اسفند ماه ۱۴۰۲ لغایت ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ شاهد برپایی پرشکوه‌ترین نمازهای جماعت در حرم مطهر رضوی بودیم که بیش از ۱۰۰ امام جماعت امامت این نمازها را در صحن‌ها و رواق‌ها و اماکن متبرکه مختلف بر عهده داشتند که شاخص‌ترین آن ها آیت‌الله اشرفی شاهرودی، آیت‌الله مروارید، آیت‌الله صدرحسینی و حجت‌الاسلام نظافت بودند.

و علاوه بر این، ۶۰۰ مکبر نوجوان که برخی قاریان حرم مطهر هستند، مکبری این نمازهای جماعت را بر عهده داشتند و بیان معارف قرآنی قبل از اذان و بیان احکام شرعی بین الصلاتین از دیگر برنامه‌هایی است که در کنار برپایی نمازهای جماعت برگزار می‌شود که این امر با توجه به هجم بالای شرکت کنندگان در صفوف نماز جماعت نقش مهمی در ترویج معارف دینی دارد.

پایان پیام/

کد خبر 1757319

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha