برآورد اولیه خسارت ۵ میلیاردی زلزله به مرقد بی بی حکیمه (س)

حجت‌الاسلام مومنی شاد گفت : در پی وقوع زلزله ۲۹ فروردین ماه در بقعه متبرکه امامزاده بی بی حکیمه (س)دختر بلافصل امام موسی کاظم علیه السلام بالغ بر پنج میلیارد ریال خسارت وارد شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، حجت‌الاسلام «قاسم مومنی شاد» با تبریک ماه مبارک رمضان، گفت: در پی وقوع زلزله پنج و نه دهم ریشتری در ۲۹ فروردین ماه شهرستان بندر گناوه ،در بقعه متبرکه امامزاده بی بی حکیمه دختر بلافصل امام موسی کاظم علیه السلام بالغ بر پنج میلیارد ریال خسارت وارد شده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: بر اثر این زلزله خوشبختانه هیچ گونه آسیب جانی وارد نشده، ولی گنبد سقاخانه حرم مطهر، سرویس های بهداشتی، آشپزخانه عمومی و پل سیمانی حرم مطهر، تعدادی از کانکس های اسکان زائران و آب سردکن موجود در حرم مطهر آسیب دیده اند.

وی ادامه داد: خوشبختانه به علت وضعیت قرمز بیماری کرونا در شهرستان گچساران در زمان وقوع زلزله هیچ زائری در حرم مطهر حضرت بی بی حکیمه (س) دختر بلافصل امام موسی کاظم علیه السلام نبوده است.

حجت الاسلام مومنی شاد گفت: در ساعات اولیه وقوع زلزله به همراه حراست اداره کل، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان گچساران و هیئت امنا بقعه متبرکه امامزاده بی بی حکیمه (س) به محل حرم مطهر رفته و از نزدیک خسارات وارده را بررسی کردیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: بارگاه مطهر امامزاده بی بی حکیمه(س) به عنوان نگین مذهبی در استان کهگیلویه و بویراحمد، زائران بی شماری از اقصی نقاط ایران اسلامی، کشورهای عربی حوزه خلیج_فارس، سوریه، عراق و سایر کشورهای عربی در ایام قبل از شیوع ویروس کرونا داشته است.

وی یادآور شد: با وجود جمعیت بی‌شمار زائرین بقعه متبرکه امامزاده بی بی حکیمه(س)، نیاز به ایجاد بسترهای مناسب در جهت رفاه حال زائرین و گردشگران مذهبی داریم.

حجت الاسلام مومنی شاد خاطرنشان کرد: اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کهگیلویه و بویراحمد با برنامه‌ریزی مدون از سال ۱۳۷۲ هجری. شمسی اقدام به ایجاد زیرساخت‌های مناسب در راستای افزایش خدمات رفاهی- تفریحی به زائران، مسافران و گردشگران زیارتی، نموده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: طراحی و اجرای طرح جامع توسعه، حرم مطهر در مساحتی بالغ بر ۱۲ هزار مترمربع، ایجاد رستوران، سقاخانه (آبخوری)، سرویس‌های بهداشتی –رفاهی، زائرسرا (خوابگاه)، پارکینگ، بازارچه محلی و… پاره‌ای از خدماتی است که زائرین از آن برخوردار هستند.

 

حضرت بی‌بی حکیمه(س)، نگین جنوب ایران
مرقد مطهر امام زاده حضرت بی‌بی حکیمه(س) یکی از زیارتگاه‌های معروف جنوب کشور در حدود یک کیلومتری سمت شرقی روستای بی‌بی حکیمه(س) واقع در دهستانی مزین به همین نام از توابع شهرستان گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.

این بقعه منوره، در دامان کوه زرد (زردکوه) و تنگه بزرگ و طولانی در فاصله هشتاد کیلومتری جنوب غربی دوگنبدان (مرکز شهرستان گچساران) قرار دارد.

آستانه نورانی این امامزاده واجب التکریم، کانون معرفت زائرانی است که از سرتاسر کشور، به ویژه استان‌های هم جوار، کشورهای حوزه خلیج فارس و شیعه نشین از جمله کویت، قطر، بحرین، امارات و دیگر کشورهای عربی از قبیل لبنان، عراق، سوریه و عربستان، از سده‌های پیشین تاکنون با رایحه دوستی اهل بیت(ع) و با توشه‌ای از معرفت، به زیارت و سیاحت این معصوم‌زاده می‌آیند.

این امامزاده بزرگوار، دختر باب‌الحوائج امام موسی کاظم(ع) و خواهر پیشوای هشتم شیعیان، امام رضا(ع) است.

این میزبان با کرامت، مرهم دل‌های دردمند و زائران شیفته‌ای است که از اقصی نقاط ایران اسلامی و حتی کشورهای عربی و ساحل نشینان خلیج فارس، مقصد تبلور اعتقادی این دلدادگان می‌باشد.

در تمام فصول سال و به ویژه ایام نوروز و اعیاد اسلامی، هزاران زائر با قصد قرب الهی، اظهار مودت و توسل به ساحت مقدس این معصوم زاده می‌جویند.

این بقعه متبرکه با کد تفضیلی ۳۰۰۰۸۳۵۱۰۰۰۰۰۰ در سامانه جامع بانک مدیریت اطلاعات موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه ثبت شده است.

بارگاه مطهر امامزاده بی‌بی حکیمه(س) در حد فاصل بندر گناوه و شهر دوگنبدان، در فضایی تقریباً دایره شکل، بنا شده است.

در ابتدا فضایی باز و طبیعی بوده که در دل غاری کوهستانی و صعب‌العبور، آستانه جان دلدادگانی است که در عمق دریای معرفت، غرق شناخت و اندیشه می‌شوند.

شکل این مکان منحصر به فرد با حفظ نمای طبیعی آن سنگ تراشی شده و با علم معماری نوین، مستحکم و زبره کاری سیمانی شده است.

آرامگاه این بانوی علوی در نقطه مرکز دایره قرار نگرفته و به سوی شمال میل نموده است.

در جوار این مکان روحانی، مزار دیگری، چشم نواز زائران قرار گرفته که بر اساس روایات معتبر محلی متعلق به بی‌بی گل‌خاتون(س) کنیز با وفا و نجیب بی‌بی حکیمه(س) می‌باشد.

صحن این آرامگاه از کف تا سقف، ارتفاعی بیش از ده مترو مساحت صحن حرم بالغ بر ۴۲۰ متر مربع می‌باشد. از دهانه غار (ورودی آرامگاه) تا کف حرم تعداد ۱۴ پله در قسمت ورودی زنانه و ۱۳ پله در قسمت ورودی مردانه بکار رفته است و دیوار شیشه‌ای جایگاه زوار مردانه و زنانه را حائل شده است.

در سمت شمال غربی ضریح، درب کوچکی معروف به «باب المراد» وجود دارد که به استناد روایات متعدد، ورودی غاری بوده که بی‌بی حکیمه(س) با همراهی کنیز وفادار خود از دست دشمنان ظالمش در آن پناه گرفته است.

زمین لرزه ۵.۹ ریشتری بندر گناوه در شهرهای مختلف استان کهگیلویه و بویراحمد نیز احساس شد.

این زمین لرزه در نزدیکی روستای بی بی حکیمه و بقعه متبرکه بی بی حکیمه (س) موجب ریزش سنگ و خسارت به بخش‌هایی از آن شده است.

با توجه به قرار گیرفتن این بقعه در دل کوه و وجود سنگ در اطراف آن، این ریزش به بخش‌هایی از بقعه خسارت وارد کرد.

کد خبر 1047822

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha