تخریب حرم ائمه بقیع، لکه ننگی بر پیشانی وهابیت 

حدود ۱۰۰ سال پیش، قبرستان بقیع که بقعه قبور چهارتن از ائمه معصوم است توسط وهابی ها تخریب شد که با گذشت حدود یک قرن شیعیان همچنان بر مظلومیت امامان معصوم خود می گریند.

خبرگزاری شبستان، گروه جهان اسلام: امروز پنج شنبه (30 اردیبهشت ماه) مصادف با هشتم شوال، روز تخریب قبرستان بقیع است که در حافظه تاریخ به آن «یوم الهدم» ثبت شده است.

 

بقیع، جنة البقیع یا بقیع الغَرقَد (نام بقیع پیش از ظهور پیامبر اسلام)، مهم ترین قبرستان مسلمانان در شهر مدینه منوره بوده است و بنابر روایات اسلامی، مورد توجه ویژه حضرت محمد(ص) بوده است. بقیع، محل دفن چهار تن از امامان معصوم و بسیاری از صحابه و تابعین است.

 

قبرستان بقیع دو بار مورد تخریب قرار گرفته است که یک بار در سال 1220 هجری قمری و یک بار در سال 1344 هجری قمری و این اقدام توسط وهابیان انجام گرفته است، وگرنه پیش از آن بر قبور ائمه بقیع و دیگران بقعه هایی وجود داشته است که تصاویر قدیمی حاکی از این شواهد است.

 

 

اولین بار پیروان وهابیت با کمک آل سعود دست به تخریب قبرستان زدند و بار دوم ملک عبدالعزیز از زیر مجموعه آل سعود و پیروان وهابیت این کار را انجام دادند.

 

قبرستان بقیع به دلیل دفن چهار امام معصوم حضرت امام حسن(ع)، امام سجاد(ع)، امام باقر(ع) و امام صادق(ع) است که به دلیل این اقدام وهابیون بقعه ای ندارند.

 

در قبرستان بقیع علاوه بر چهار امام شیعیان، تعدادی از دختران رسول الله (زینب، ام کلثوم و رقیه) و همچنین عمه‌های رسول الله (صَفِیه و عاتِکه) و قبر حضرت امُّ البنین (س) و قبر حضرت اسماعیل بن جعفر الصادق، و قبر حضرت ابراهیم فرزند رسول الله (ص)، و قبور تمامی اصحاب و تابعین و ارحام و ازواج رسول الله (ص) و تعداد زیادی از بزرگان و صحابه اسلام نیز وجود دارد.

 

 

علت تخریب قبرستان بقیع در دو دهه سلطه آل سعود بر عربستان این بود که در ماه رمضان سال 1344 هجری قمری شیخ عبدالله، قاضی القضات پس از تسلط سعودی ها بر شهر، از مکه به مدینه منوره اعزام شد و وی نیز موضوع تخریب قبرستان را با علما و سران این شهر مطرح کرد و آنها از ترس خود جوابی ندادند و به صورت ظاهری موافقت آنان را جلب کرد و پس از آن وهابی ها با زور مردم را جمع کرده و گنبد و ضریح را در شهر مدینه منوره تخریب کردند.

 

در واقع می توان گفت که قبرستان بقیع با فتوای ۱۵ نفر از مفتیان مدینه مبنی بر ممنوعیت ساختن بنا بر روی قبور پس از تخریب در سال ۱۲۲۰ قمری بار دیگر به زمینی مسطح تبدیل شد و اکنون پس از سال‌ ها قبور ائمه (ع) تنها با علایمی خاص مشخص است،  ولی اثری از گنبد و بارگاه نیست.

 

اکنون بعد از گذشت 98 سال همچنان این داغ بر دل شیعیان سنگینی می کند و هر زائر شیعه ای که به مدینه منوره مشرف می شود، در پشت درهای بسته بقیع با حسرت نگاه می کند و در دل برای مظلومیت شیعه اشک می ریزند.

 

کد خبر 1058171

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha