کانونی مسجدی که سبک زندگی روستائیان را قرآنی کرده است

کانون حضرت علی‌اصغر(ع) روستای ده‌عرب از کانون‌های فعال در حوزه قرآنی است؛ با توجه به اینکه بیشتر اهالی این روستا در باغداری مشغول به کار هستند، به همین جهت اعضای کانون بخشی ازدرآمد کشاورزی و باغداری را به توسعه فعالیت‌های قرآنی اختصاص می‌دهند.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، کانون فرهنگی هنری حضرت علی‌اصغر(ع) در جوار مسجد حضرت ولیعصر(عج) روستای ده‌عرب شهرستان ابرکوه از توابع استان یزد یکی از کانون های فعال روستایی است که با همکاری نهادهای فرهنگی و مذهبی روستا، در عرصه های مختلف قرآنی،فرهنگی و کارآفرینی فعالیت های گسترده ای انجام می دهد. با توجه به رونق کشاورزی و باغداری در این روستا، بخشی از درآمد محصولات اعضای کانون به توسعه فعالیت‌های قرآنی اختصاص دارد که یکی از اتفاقات مثال زدنی این روستا است.

 

«الهام رمضانی نژاد»، در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به برنامه ها و رویکردهای کانون فرهنگی هنری حضرت علی اصغر(ع) مسجد حضرت ولیعصر(عج) اظهارکرد: کانون با تعامل و همکاری مجموعه های فرهنگی روستای ده عرب در حوزه قرآنی فعالیت های شاخصی انجام می دهد، به همین دلیل این روستا در سال گذشته جزو  هفت روستای برتر قرآنی کشور شناخته شد.

 

مدیر کانون فرهنگی هنری حضرت علی اصغر(ع) مسجد حضرت ولیعصر(عج) با اشاره به اینکه باغداری و کشاورزی در این روستا حال و هوای خوبی دارد، افزود: با توجه به اینکه بیشتر اهالی این روستا و اعضای کانون در باغداری مشغول به کار هستند، اختصاص بخشی از درآمد کشاورزی و باغداری به توسعه فعالیت های قرآنی یکی از اتفاقات مثال زدنی این روستا است.

 

وی دایر بودن جلسات خانگی در اکثر منازل اهالی روستا را یکی دیگر از ویژگی های بارز این روستا دانست و ادامه داد: کانون حضرت عی اصغر(ع) با همکاری موسسه بيت الاحزان، جلسات ترتيل خواني خوانی قرآن کریم همراه با بيان برخي نکات تفسيري ويژه خواهران را به صورت حضوری با عنوان «دوشنبه های قرآنی» را برگزار می کند.
 
 
 
 
 

 

رمضانی نژاد ابراز کرد: پایین بودن قابل توجه میزان بزه و آسیب‌های اجتماعی در این روستا متاثر از حاکم بودن فرهنگ قرآنی است،ضمن اینکه در کانون در قالب طرح «محله اسلامی» سعی کردیم، پیرامون تحکیم بنیان ، خانواده، رواج سبک زندگی اسلامی،بیان مضررات استفاده از مشروبات الکلی کارگاه هایی برگزار و خانواده ها را به سمت سبک زندگی اسلامی سوق دهیم که خوشبختانه این جلسات برای اهالی روستا اثربخش بوده است

چراکه آمار طلاق و آسیب ها و معضلات اجتماعی کاهش چشمگیر داشته است.

 

 

 

وی یکی  دیگر از دلایل کاهش آسیب های اجتماعی در این روستا را بررسی به موقع معضلات اجتماعی از سوی مجموعه های فرهنگی روستا دانست و تصریح  کرد: اخیرا تغییرات پوششی میان برخی از اهالی روستا گسترش یافته بود که این دغدغه میان فعالان فرهنگی روستا بررسی شد و مورد آسیب شناسی قرار گرفت و  پس از آن برگزاری کارگاه ها و جلساتی در راستای ترویج فرهنگ حجاب و عفاف و نیز سبک زندگی اسلامی در کانون مورد توجه قرار گرفت.

 

مدیرکانون فرهنگی هنری حضرت علی اصغر(ع) مسجد حضرت ولیعصر(عج) ادامه داد: با توجه به اینکه بیشتر اعضای کانون خواهران هستند، به همین دلیل یکی از برنامه ها، برگزاری کارگاه تحکیم بنیان خانواده است که با محوریت مادران برگزار و مباحثی پیرامون فرزندآوری و تربیت فرزند ارایه می شود. همچنین برگزاری دوره های مهارتي خود امدادي و دگر امدادي با هدف برگزاری دوره آموزشی برای اقداماتی همچون احياي قلبي و ریوی در مواقع ايست قلبي و تنفسي به صورت عملي و علمي در کانون برگزار می شود.

 

وی به اجرای طرح «نذر فرهنگی»، «شنبه های با کتاب» به منظور ترویج فرهنگ کتاب و کتابخواني به همت کانون فرهنگي هنري با هدف معرفي و تشويق به خواندن کتابهاي پرمحتوا و انگيزه بخشی میان اعضای کانون اشاره کرد و افزود: اجرای طرح «کتابی که من خواندم»، یکی دیگر از طرح های این کانون در توسعه و ترویج کتابخوانی است تا از این طریق برنامه کتابخوانی گروهی در بین نوجوانان عمیق تر شود و نوجوانان از کتابی که هفته، ماه یا فصل پیش(کتب آنلاین، الکترونیکی و کتب موجود در کتابخانه) خوانده اند، خلاصه و گزارشی اجمالی ارایه کنند.

 

 

 

 

مدیر کانون حضرت علی اصغر(ع) همچنین از اجرای طرح «نذر ظهور» چهارشنبه هر هفته به همت کانون خبر داد و تصریح کرد: این طرح به نیابت از ۱۴ معصوم(ع) و به نیت تعجیل در امر فرج برنامه ختم صلوات و ذکر فضایل حضرت مهدی(عج) اجرا می شود.

 

رمضانی نژاد گفت: گروه سرود کوثر کانون فرهنگی هنری حضرت علی اصغر(ع) در مناسبت های مختلف برای کانون ها و مساجد همجوار برای اجرای سرودهای تقلیدی، ترتیل خوانی جمعی وسرودهای همگانی برنامه اجرا می کند.

 

وی موضوع کارآفرینی را از دیگر از رویکردهای کانون دانست و گفت: با توجه به رونق باغداری در روستا و موفقیت روستای ده‌عرب در ایجاد کسب و کار باغداری و کشاورزی، بیش از ۴۰۰ بانوی سرپرست خانوار فرآورده های باغ ها را به صورت آجیل میوه خشک، رب انار،سبزی خشک تهیه و از این طریق ضمن فروش محصولاتشان در بازار داخلی توانستند، محصولاتشان را در بازار خارجی نیز عرضه و به فروش برسانند. همچنین در طول سال در چندین نوبت با برپایی نمایشگاه عرضه محصولات خانگی توانستند، گام های اثربخشی درکارآفرینی بردارند.

 

 

 

 

رمضانی نژاد گفت:همچنین هيئت امنای صندوق اشتغال‌زای امام رضا(ع) روستای ده عرب اقدام به اعطای وام قرض الحسنه در محروميت زدايي و عدالت گستری میان اهالی روستا کرده است.

 

مدیر کانون فرهنگی هنری حضرت علی اصغر(ع) مسجد حضرت ولیعصر(ع) اجرای سرود توسط قرآن آموزان در مناسبت ها، دیوار نویسی و فضاسازی روستا توسط هنرمندان قرآنی روستا، برگزاری مسابقات ورزشی شامل حلقه زني، دارت و طناب زني، اکران فیلم سینمایی منصور، جلسات حضوری و مجازی ختم قرآن، ختم گروهی قرآن هدیه به شهدای ۸ سال دفاع مقدس،برگزاری نشست های بصیرتی و روشنگری، برگزاری نشست های سیاسی را بخش دیگری از برنامه های مورد توجه کانون برشمرد.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 1241706

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha