فاطمه(س) تحیت آسمانی خداوند/ ریحانه النبی(ص) حلقه اتصال امامت و نبوت است

حضرت فاطمه(س) تحیت آسمانی خداوند و شجره طیبه ای است که ریشه این شجره طیبه در زمین و شاخ و برگ آن در افلاک قرار دارد. مطالعه در سیره و سبک زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها و پیاده کردن سیره ایشان در زندگی، رمز موفقیت زنان امروز جامعه ما است.

خبرگزاری شبستان-خراسان جنوبی؛زینب روحانی مقدم

 

امروز 20 جمادی الثانی است. روزی که گل خوشبوی محمدی قدم بر عالم خاکی می گذارد تا زیبایی، زیبا شود و علی (ع) حیدر کرار شود؛ آری با آمدن فاطمه (س) واژگان نور میان کلام جهانیان جان گرفت و آسمان عشق در میان دوستان ایمان، باران آمد.

 

میلادش تولد بهار است؛ تولد آب است و تولد هر چه پاکی و زلالی. میلادش از هر سو رحمت است، از آن جهت که ادامه راه انبیاست؛ فاطمه (س) امتداد راه انبیاست و اگر او نبود، طریق انبیا ابتر می ماند و این سلسله پیوسته به بن بست می رسید.

 

زهرا تازه ترین اتفاقی بود که در عالم افتاد و هیچ وقت نیست که این اتّفاق، باز هم تازه نباشد! زهرا حرف تازه خدا بود: «انّا اَعْطَیناکَ الکوثَر»؛ نگاهی نو، به سراپای هستی؛ پیش از زهرا(س) هیچ زنی را ندیده بودند، که پدر خویش را مادر باشد! پیش از زهرا(س) «شهادت» این همه، تازگی نداشت، او که آمد، جانی تازه گرفت.

 

*بانوی آب و آیینه

از شخصیت فاطمه سخن گفتن بسیار دشوار است. فاطمه یک زن بود، آنچنان که اسلام می خواهد که زن باشد؛ تصویر سیمای او را پیامبر(ص) خود رسم کرده بود و او را در کوره های سختی و فقر و مبارزه و آموزش های عمیق و شگفت انسانی خویش پرورده و ناب ساخته بود.

 

در 20 جمادی الثانی از سال هشتم قبل هجرت خانه نبوت منتظر مهمان است؛ محمد و خدیجه هر دو، لحظه شماری می کنند که بار درخت نبوت را برگیرند و ناگهان گل های وجود شکوفا شده به عطر افشانی می پردازند، نسیم می وزد، پرندگان هوا نغمه سرایی می کنند و فرشتگان سپاسگزارانه سر به سجده می افکنند و در این روز فرخنده و زیبا، همراه با هلهله ملائک، پرفروغ ترین شعاع نور محمد،طلوع می کند و زهرا(س) بانوی آب و آیینه به دنیا به می آید.

 

پیامبر(ص) نه تنها خوشحال است که برای این فرزند، عظمت و مقامی والا قایل است چراکه فاطمه نه تنها دختر این پدر است که دختر برترین انسان روی زمین است و او از چنان حسب و نسب و شخصیت و مقامی برخوردار است که هیچ کس به آن مقام نخواهد رسید.

 

اگر پیامبر(ص) دست زهرا(س) را می بوسد و برای او احترام فراوانی قایل است برای این است که زهرا(س) مادر عترت طاهره است و ۱۱ امام از این وجود مقدس به دنیاخواهند آمد و اگر پیامبر(ص)، زهرا(س) را تعظیم و تکریم می کند برای این که زهرا(س) صدف گوهر ولایت وکانون آفتاب امامت است.

 

بانوی آب و آیینه منشی چون پیامبر و خوی و خصالی چون خوی فرشتگان دارد؛ هرگز لحظه ای از خدا غافل نیست و نه تنها از گناه و لغو بی زار است که حتی نیت آن را نمی کند و هرچند هنوز به حد بلوغ ظاهری نرسیده است که از هر بالغی بالغ ترو هر عاقلی عاقل تر و از هر خداشناسی خداشناس تر است.

 

صفات فاطمه (س) آن چنان آسمانی است که خداوند در قرآن او را که همراه با همسر و فرزندانش سه شب متوالی غذای افطار خود را به فقرا می بخشند، این گونه می ستاید: و یُطعِمونَ الطعامَ عَلی حُِبّهِ مِسکیناً و یَتیماً و اسیراً ( سوره دهر ، آیه 8 ).

 

زندگی حضرت فاطمه علیهاالسلام سراسر نور و پر از معنویت بود؛ او توانست در خانه کوچک خود، با تمام مشکلات، به عرفان کامل برسد و وی به جایی رسید که جبرئیل امین بر او نازل می شد.

 

حضرت زهرا علیهاالسلام نماد خوب همسرداری است؛ زیرا همواره در استحکام پیوند مشترک خویش با حضرت علی علیه السلام اهتمام می ورزید و در تمامی مراحل زندگی، به عنوان یار و مددکار همسر خود به شمار می رفت.

 

یکی از محورهای اساسی که حضرت زهرا علیهاالسلام بدان توجه و تأکید داشت، بُعد پرستش و گرایش کودکان به انجام تکلیف عبادی و الهی بود. دختر گرامی رسول اکرم(ص) فرزندان را از کودکی به انجام عبادت فرا می خواند و آنان را به خدا پیوند می داد.

 

*فاطمه(س) شجره طیبه

گفتگوی خبرنگار شبستان با حجت الاسلام «علیرضا زارعی»، کارشناس مذهبی و امام جمعه شهرستان بشرویه در خصوص ریحانه النبی (ص)  را در زیر می‌خوانید؛

 

۱-فاطمه(س) تحیت آسمانی خدا است؛ چه معنایی دارد؟ در مورد شخصیت حضرت زهرا سلام الله علیها اگر بخواهیم ابعاد شخصیت آن بزرگوار را در چند جمله تعریف کنیم فاطمه تحيت آسمانی خداوند تبارک و تعالی است که در قرآن کریم خداوند می فرماید؛ انا اعطیناک الکوثر این خیر کثیری که خداوند و پیغمبر عطا فرمود.
 
 
 
فاطمه(س) شجره طیبه ای است که ریشه این شجره طیبه در زمین و شاخ و برگ آن تا افلاک است و خداوند تبارک و تعالی در شرایطی فاطمه زهرا سلام الله علیها را به پیغمبر(ص) عطا کرد که اهل آسمان ها غرق در شادی و هلهله بودند و اهل زمین دوستان پیغمبر(ص) غرق در شادی و دشمنان پیغمبر(ص) مايوس شده بودند.
 
 

۲-حضرت زهرا(س) از دیدگاه قرآن از چه جایگاهی برخوردار هستند؟ اگر بخواهیم شخصیت حضرت زهرا سلام الله علیها را در قرآن بررسی کنیم بیش از ۵۰ آیه در مورد حضرت زهرا سلام الله علیها داریم. از جمله سوره انسان که یکی از سوره های اخلاقی و اعتقادی و خیلی موثر است و محتوا و تفسیر و تدبر در این سوره جریان زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها و صفات و ویژگی آن بزرگوار را بیان می کند.
 
 
 
جریان اطعام فقیر و یتیم و اسیر بنابر نقل شیعه و سنی مصداق این سوره در خصوص حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها است.
 
 

۳- مهم ترین ابعاد الگویی سبک زندگی حضرت زهرا(س) برای زنان امروزی چیست؟ اگر بخواهیم مهمترین ابعاد الگوی سبک زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها را برای زنان امروز تعریف کنیم باید به قناعت و ساده زیستی حضرت زهرا سلام الله علیها اشاره کرد.
 
 
 
زندگی دخت نبی اکرم(ص) به دور از تجمل و دور از چشم هم چشمی بود و مُدگرایی در زندگی حضرت زهرا(س) جایگاهی نداشت.
 
 
 
حجاب و حیای حضرت زهرا(س) از مهمترین ابعاد شخصیت ایشان است که لازم است تا زنان امروز جامعه ما برای حفظ آرامش در زندگی فردی و اجتماعی خودشان به این ابعاد شخصیت حضرت زهرا سلام الله علیها توجه کنند و اگر ما این سبک زندگی را امروز در زندگی خودمان و در جامعه خود رعایت کنیم و فاطمه زهرا(س) را به عنوان اسوه و الگو قرار بدهیم آرامش جامعه و آرامش زندگی ما تضمین خواهد شد.
 
 

۴-حضرت زهرا(س) چه نقشی را در احیای خط جهاد و فرهنگ شهادت ایفا کردند؟ یک بُعد دیگر شخصیت حضرت زهرا سلام الله علیها سیره سیاسی و مبارزاتی حضرت زهرا سلام الله علیها است که جهاد تبیین و روشنگری در جامعه‌ای که غرق در انحراف و جهالت بود حضرت زهرا سلام الله علیها بر عهده داشتند.
 
 
 
ایشان در زمینه تبیین کردن حقایق و نتیجه آن مسئله شهادت در راه خدا از هیچ تلاشی دریغ نکردند و اولین شهیده مدافع حریم امامت و ولایت شدند.
 
 

۵-آیا شخصیت فاطمه اطهر(س) بالاتر است یا مقام انبیا؟ بسیاری افراد سوال می کنند این شخصیت حضرت زهرا سلام الله علیها بالاتر است یا مقام انبیا و اگر ما روایات ائمه معصومین علیهم السلام را بررسی کنیم نسبت به شخصیت حضرت زهرا سلام الله علیها متوجه خواهیم شد.
 
 
 
فاطمه زهرا(س) حلقه اتصال بین امامت و نبوت است و فاطمه زهرا سلام الله علیها شخصیتی است که در روایتی از امام باقر علیه السلام در کتاب علل الشرایع و اصول کافی که از کتاب‌های معتبر شیعه است به نقل از ایشان آمده است که اگر حضرت علی علیه السلام نبود که با فاطمه زهرا(س) ازدواج نماید از زمان حضرت آدم(ع) تا روز قیامت هیچ گونه کفو و همتایی برای آن حضرت(س) پیدا نمی شد.
 
 
 
از این روایت برداشت می‌شود که در بین تمام انبیا مقام فاطمه زهرا سلام الله علیها حلقه اتصال بین امامت و نبوت و بالاتر است.
 
 

۶-چرا تسبیح حضرت زهرا(س) مصداقی از ذکر کثیر است و این تسبیحات چه فلسفه ای دارد؟ اگر بخواهیم به یکی از برکات شخصیت حضرت زهرا(س) اشاره کنیم باید به ذکر تسبیحات حضرت زهرا سلام الله علیها بپردازیم که یک مصداق یاد خدا و ذکر کثیر است.
 
 
 
آثار و برکات بسیاری این ذکر دارد که امام باقر علیه السلام این تسبیحات رو مصداق یاد خدا و ذکر کثیر دانستند و وقتی که فاطمه(س) از پیغمبرخدا(ص) درخواست خادم کرد پیغمبر اکرم(ص) این ذکر را به فاطمه(س) تعلیم نمودند و فرمودند که بهترین خادم این ذکر است و فاطمه(س) تبسم کردند و از تعلیم این ذکر خوشحال شدند.
 
 
 
۷-زنان ایرانی برای زنده نگه داشتن سیره فاطمی چه اقداماتی انجام دهند؟ امروز اگر بخواهیم سبک و سیره زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها را در جامعه خودمان و در زندگی خودمان پیاده کنیم باید نگاهی به سیره فاطمی داشته باشیم.
 
 

مطالعه در سیره و سبک زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها و پیاده کردن سیره حضرت در زندگی رمز موفقیت زنان امروز جامعه ما است و وقتی ما به معرفت به وسیله آن بزرگوار دست یافتیم و به سیره آن بزرگوار عمل کردیم قطعا به یکی از برکات اخروی آن که شفاعت در روز قیامت است دست خواهیم یافت.
 
 

یکی از القاب حضرت زهرا سلام الله علیها شفیعه روز جزا است که قطعاً مومنین و شیعیان امیرالمومنین علیه السلام را شفاعت خواهد کرد.
 
 
 
کد خبر 1246386

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha