جشن‌های اعیاد شعبانیه در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد سراسر استان همدان برگزار می‌شود

آذین بستن کوی و برزن ، پخش شیرینی و شکلات در بین مردم و تعیین مراسم عقد و عروسی در این شب ها و روزها نشانه هایی از "شادی ایرانی" است که در تلفیق با "شادی های مذهبی" رنک و بوی خاصی به خود گرفته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان- اشرفی طاهرپور-  در ایام ابتدایی ماه شعبان المعظم هستیم. که در فرهنگ اسلامی و روایات پیشوایان دین دارای اهمیت فراوانی است. آذین بستن کوی و برزن ، پخش شیرینی و شکلات در بین مردم و تعیین مراسم  عقد و عروسی در این شب ها و روزها نشانه هایی از "شادی ایرانی" است که در تلفیق با "شادی های مذهبی" رنک و بوی خاصی به خود گرفته است.     

ماه شعبان که فرا می رسد رنگ و بوی شهر هم تغییر می کند؛ مساجد عطرآگین شده و نقل و شیرینی از تکایا و محافل جشن و سرور نذر قدوم با خیر و برکت حضرات معصومین (ع) می شودمساجد نیز رونق بخش محافل جشن و سرور اعیاد شعبانیه هستند؛ تلاش بچه های مسجد برای برگزاری برنامه های جشن از چند هفته پیش آغاز شده و با مزین کردن فضای مسجد به ریسه‌های لامپ، پارچه‌های رنگارنگ و بنرهای زیبا به استقبال جشن اعیاد شعبانیه رفته‌اند.

 

همزمان با فرارسیدن ماه پربرکت شعبان ویژه برنامه جشن میلاد سه نور ولایت و امامت حضرت امام حسین(ع)، حضرت ابوالفضل العباس(ع) و حضرت زین العابدین (ع) به میزبانی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد شهری و روستایی  شهرستان‌های سراسر  استان همدان برگزار می‌شود.

 

 

اعیاد شعبانیه فرصت مناسبی برای ترویج فرهنگ مهدویت در جامعه/ ترویج ارزش های دینی با زبان هنر در کانون های مساجد

حجت الاسلام علی عزیزی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در همدان در مورد جشن های اعیاد شعبانیه در کانون های مساجد همدان گفت: به مناسبت ماه شعبان برنامه‌ های ویژه‌ ای در کانون‌ های مساجد  سراسر استان برگزار می شود و  این برنامه‌ ها به صورت خودجوش و مردمی بوده که از ابتدای ماه شعبان آغاز و تا نیمه این ماه ادامه خواهد داشت.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان همدان با تاکید بر اینکه آشنایی بیشتر نسل جوان با فرهنگ مهدویت و مفهوم اصلی انتظار هدف برگزاری جشن نیمه شعبان  است، افزود: مهم ترین اهداف در برگزاری ویژه برنامه ‌های اعیاد شعبانیه تقویت و ترویج هویت و باورهای دینی و ملی، افزایش نشاط اجتماعی با بهره‌‌ گیری از فضای معنوی اعیاد مذهبی ، شادباش تولد امام زمان (عج) و تلاش برای ارتقای سطح دانش افراد نسبت به فلسفه انتظار است.

 

وی، چراغانی و آذین بندی مساجد، برپایی ایستگاه های صلواتی، قرائت دعاهای ماه شعبان، اهدای ثواب طرح تلاوت نور، برگزاری مسابقات فرهنگی  و کتابخوانی با محوریت سیره زندگی ائمه اطهار (علیهم السلام)، برگزاری مراسم احیای شب نیمه شعبان، قرائت دعای فرج حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف)، اجرای برنامه های بصیرتی ویژه دهه مهدویت، ایجاد فضای معنوی همراه با شور و شعور جشن ها در نیمه شعبان از جمله برنامه های نکوداشت نیمه شعبان در کانون های مساجد همدان دانست.

 

حجت الاسلام عزیزی با تاکید بر اینکه فرهنگ مهدویت باید در جامعه نهادینه شود، تصریح کرد: امسال 18 اسفند سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد با نیمه شعبان مقارن شده است و در این روز برنامه های مختلفی از جمله همایش « مهدی یاوران» ویژه مدیران و اعضای کانون های مساجد همراه با خانواده هایشان برگزار می شود.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان همدان اظهار داشت: ایجاد شور و نشاط اجتماعی و ترویج ارزش های دینی و اسلامی با زبان هنر دربین نسل جوان و اقشار مختلف  از دیگر اهداف ما در اعیاد مذهبی است.

 

 

برگزاری  جشن های شعبانیه در کانون فرهنگی هنری شهید صیاد شیرازی روستای نازول در شهرستان ملایر

 

جعفر ترکاشوند  نیز  با تبریک حلول ماه شعبان اظهار کرد: ماه شعبان فرصتی مناسب جهت تزکیه و تعالی و تقرب به حضرت دوست است که باید به خوبی از آن بهره گرفت.

 

مدیر کانون فرهنگی هنری شهید صیاد شیرازی در روستای نازول شهرستان ملایر افزود:ولادت امام حسین(ع)، ولادت حضرت ابوالفصل (ع)، ولادت امام سجاد(ع)، نیمه شعبان و غیره از جمله مناسبت‌ها و اعیاد این ماه است که به همین مناسبت مراسم جشن و ویژه‌برنامه‌های متعددی در کانون‌ برگزار می‌شود.

 

وی بیان کرد: برگزاری مراسم جشن همراه با سخنرانی و مولودی‌خوانی ، توزیع بسته‌های معیشتی در بین خانواده‌های نیازمند، برگزاری مسابقات فرهنگی و کتابخوانی، قرائت مناجات شعبانیه و غیره از جمله برنامه‌هایی است که در کانون روستای نازول برگزار می شود.

 

ترکاشوند اظهار داشت: برگزاری کلاس های بصیرت افزایی با موضوع مهدویت، برگزاری یادواره شهدا، برگزاری دوره های آموزشی تربیت معلم پیش دبستانی جهت اشتغالزایی بانوان، تقدیر از جوانان فعال کانون از دیگر برنامه های اجرای در اعیاد شعبانیه است.

 

وی در ادامه تصریح کرد: ماه شعبان فرصتی برای خودسازی، اطاعت و بندگی، توبه و استغفار و نزدیک شدن به پروردگار متعال برای درک ماه مبارک رمضان است و برای این ماه با فضیلت اعمالی نظیر روزه، استغفار و صدقه دادن توصیه شده است تا بتوانیم به برکات این ماه دست یابیم.

https://s2.uupload.ir/files/اسلی_1_4noy.jpg

 

بهترین اعمال در ماه شعبان

 

در ایام ابتدایی ماه شعبان المعظم هستیم. که در فرهنگ اسلامی و روایات پیشوایان دین، برای این ماه، آداب و اعمالی نقل شده است که اهتمام به انجام آن بسیار شایسته است.

جدای از این نکته در روایات از ماه شعبان با عظمت یاد شده است و در آن توصیه‌های بسیاری برای مراقبه و دعا و نیایش آمده است. آیت الله جوادی آملی در مورد ماه شعبان می‌گوید: «کسانی که در مسائل اخلاقی کار می‌کنند اول سالشان ماه مبارک رمضان است لذا ماه شعبان آخر سال اخلاقی اینهاست در آخر سال نظیر اینکه نزدیک امتحانات کنکور می‌شود انسان چگونه تلاش و کوشش می‌کند مطالعه کند و حضور ذهن داشته باشد, اینها که سال اخلاقی دارند تمام تلاش و کوشش آنها این است که در این ماه شعبان بدهکاری‌هایشان را بدهند حقّ‌الله دارند حقّ‌الناس دارند توبه‌ای باید بکنند واجبی ترک کردند حرامی مبتلا شدند

روزه ماه شعبان

درباره روزه مستحبّی در ماه شعبان بسیار تأکید شده است. رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله این ماه را روزه می‌گرفت و آن را به ماه مبارک رمضان وصل می‌کرد. روایات فراوانی درباره روزه ماه شعبان وارد شده است.

رسول خدا صلی الله علیه و آله می‌فرمود: شعبان ماه من است پس برای محبّت به پیامبر صلی الله علیه و آله، و برای تقرّب به پروردگار خود، این ماه را روزه بدارید، به حقّ آن خدایی که جان علی بن الحسین علیهما السلام در دست اوست سوگند یاد می‌کنم که از پدرم حسین بن علی علیهما السلام شنیدم فرمود: از امیرمؤمنان علیه السلام شنیدم که: هر کس ماه شعبان را برای محبّت به پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و تقرّب به خداوند روزه بگیرد، خداوند او را دوست می‌دارد و به کرامت خویش در روز قیامت نزدیک می‌کند، و بهشت را بر او واجب می‌گرداند.

 

استغفار در ماه شعبان

از روایات استفاده می‌شود که بهترین ذکرها در این ماه استغفار است و هر کس هر روز از این ماه هفتاد مرتبه استغفار کند، مثل آن است که در ماههای دیگر هفتادهزار مرتبه استغفار کرده است. لذا هر روز هفتاد مرتبه بگوید: «اسْتَغْفِرُاللَّهَ الَّذی لا الهَ الَّا هُوَ الرَّحْمنُ الرَّحیمُ، الْحَیُّ الْقَیُّومُ، وَ اتُوبُ الَیْهِ؛ آمرزش می جویم از خدا که معبودی جز او نیست، بخشنده و مهربان، زنده و پاینده است؛ به سوی او توبه می‌کنم

بهترین اعمال در ماه شعبان از منظر امام صادق (ع)

صدقه دادن و کمک به نیازمندان در این ماه فضیلت فراوان دارد. راوی می‌گوید: به امام صادق علیه السلام عرض کردم: یابن رسول اللَّه! بهترین اعمال در این ماه کدام است؟ فرمود: صدقه دادن و استغفار. هر کس در ماه شعبان صدقه دهد، خداوند متعال، صدقه او را پرورش می‌دهد همچنان که شما شتربچّه ای را پرورش می‌دهید، و در قیامت به صاحبش می‌رسد، در حالی که به اندازه کوه احُد بزرگ شده باشد!

ذکر صلوات در ماه شعبان

صلوات بر پیامبر و آلش علیهم السلام در این ماه ثواب زیادی دارد. در حدیثی از امام صادق علیه السلام نقل شده است که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شعبان ماه من است، در این ماه بر من و آل من، بسیار صلوات بفرستید.

نماز پنجشنبه‌های ماه شعبان

شایسته است فرد در هر پنجشنبه ماه شعبان، دو رکعت نماز بگزارد؛ در هر رکعت بعد از سوره «حمد» صد مرتبه، سوره «توحید» را بخواند و پس از سلام، صد بار صلوات بفرستد.

مناجاتی که همه امامان (ع) خوانده‌اند

مناجات شعبانیه از جمله مناجات‌های پرارزش ائمّه علیهم السلام است و دارای مضامین عالیه‌ای است که در هر وقت حضور قلبی باشد، خواندن آن و فکر کردن در مفاهیم آن، مناسب است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 1253998

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha