میشل کعدی: خدا علی(ع) را برای تعریف عدالت آفرید/ رجبی‌دوانی: عذری برای دوری از نهج‌البلاغه پذیرفته نیست

یک متفکر مسیحی در نشست «مقتدر مظلوم» نمایشگاه قرآن با بیان اینکه خدا علی(ع) را فرستاد تا بگوید عدل یعنی چه؛ علی(ع) آمد تا به مردم دنیا آزادی و دموکراسی را آموزش دهد.

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف به نقل از سی‌امین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، وبینار و نشست «مقتدر مظلوم» با حضور میشل گعدی، متفکر مسیحی لبنانی با پایان نامه‌ای ۷٠٠٠ صفحه‌ای در مورد شخصیت امام علی(ع) و محمدحسین رجبی دوانی، نویسنده و پژوهشگر عرصه تاریخ در غرفه نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی برگزار شد.

 

نهج البلاغه را برای فهم بهتر و صحیح عدالت بخوانند

میشل کعدی در ابتدا گفت: می‌خواهم درمورد کسی صحبت کنم که هیچ‌کس را به اندازه او دوست ندارم. علی(ع) جلوه عدالت روی زمین است، اصلاً خدا علی(ع) را فرستاد تا بگوید عدل یعنی چه. به هر کشوری که رفتم علی(ع) را به عنوان اسوه عدالت معرفی کردم. به همه توصیه می‌کنم نهج البلاغه را برای فهم بهتر و صحیح عدالت بخوانند.

 

وی افزود: علی(ع) امام پاکان است، او قدیس‌ترین قدیسان است. علی(ع) الگوی من در زندگی است، گرچه مسیحی هستم اما از او پیروی می‌کنم. علی(ع) آمد تا به مردم دنیا آزادی و دموکراسی را آموزش دهد. با کاوش در آثار مسیحیان دنیا فهمیدم روح علی بن ابیطالب(ع) قبل از آدم و حوا خلق شده است.

 

این متفکر مسیحی ادامه داد: امام علی(ع) انسانی معمولی نیست، یک عادل عادی نیست. او آمد تا بگوید عدالت چیست. او متقی‌ترین آدمیان است و هیچ کس نمی‌تواند  ادعا کند که به پای او رسیده است. امیرالمومنین علی(ع) روح فلسفه است، در یونان که بودم به فلاسفه گفتم شما گرچه فلسفه دارید اما روح عقل حضرت علی(ع) است. تا ابدالدهر هر کس از عقل بگوید از علی بن ابیطالب(ع) می‌گوید.

 

میشل کعدی گفت: علی(ع) پیامبر جدید نیست، اما یشان جان پیامبر(ص) است. ما گرچه مسیحی هستیم اما علی(ع) را از مقدسات دین خودمان هم بالاتر میدانیم. وقتی به اروپا رفتم دیدم در علوم اجتماعی و دیگر علوم هم به حضرت علی(ع) استناد می کنند. امام علی(ع۹ آنقدر فضائل دارد که کسی نمی تواند فضایل او را بشمارد.

 

عذری در غفلت از نهج البلاغه نداریم

در ادامه این نشست محمدحسین رجبی دوانی بیان کرد: مخالفین امیرالمومنین(ع) سعی کردند که علی(ع) را هر طور که شده است، از صحنه حذف کنند. وقتی مصر از قلمرو مولا علی(ع) تجزیه شد و به دست عمروعاص افتاد، به تعبیری آنان به بایگانی مولا علی(ع) دسترسی پیدا کردند.

 

وی افزود: در همین راستا معاویه سعی کرد سخنان و دستاوردهای امام علی(ع) را به نام خود سند بزند، برای همین برخی سخنان حکیمانه امیرالمومنین(ع) را به نام خود جعل کرد. به نظر من وقتی یک مسیحی مثل میشل گعدی چنین مبهوت نهج البلاغه هست، ما عذری نداریم که مانوس با نهج البلاغه نباشیم.

 

یادآور می‌شود، سی‌امین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از ۱۲ تا ٢۶ فروردین‌ با شعار «میخوانمت» در مصلی امام خمینی (ره) تهران برپا می‌شود. زمان بازدید از این نمایشگاه به غیر از شبهای قدر از ساعت ۱۷ تا ٢۴ است.

کد خبر 1261521

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha