دست رد ادارات بر آسیب هایی اجتماعی مارگون/ائمه جمعه غرض و نفع شخصی در انتقادات ندارند

امام جمعه مارگون گفت: من در جلساتی با ادارات مختلف ذیربط نشست‌هایی را در زمینه پیشگیری از آسیب های اجتماعی داشتیم، متاسفانه بیشتر دست رد بر موضوع زدند، بجز اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی.

خبرگزاری شبستان__یاسوج:مطالبه یک وظیفه عمومی و همگانی است، هر فرد در هر جایگاهی باید مورد سوال و طلب قرار بگیرد و پاسخگو باشد. همین پاسخگویی موجب آرامش و نشاط در آحاد جامعه می شود.

اگر مسئولی پاسخگو باشد، مردم سختی‌ها را تحمل می‌کنند و با مشکلات کنار می‌آیند اما اگر به مطالبات اهمیت ندهند موجب بی اعتمادی مردم به نظام می‌شوند و حس ناامیدی بر آنان غلبه می‌کند.هر چه حس مطالبه گری در بین مردم و ائمه جمعه افزایش یابد مشکلات و معضلات  نیزکاهش پیدا می‌کند.

«طبیعت دانشجو مطالبه‌گری است؛ مطالبه‌گری کنید و از مسئولان بخواهید که کار جدّی بکنند؛ یکی از کارهایی که شماها می‌توانید بکنید این است؛ شما برحذر بدارید مسئولان را از کارهای نمایشی؛ از آنها بخواهید کارهای جدّی و واقعی انجام بدهند؛ این یکی از مطالبات درست و به‌جای دانشجویان است که می‌توانند این را بخواهند.» این جملات از توصیه‌های هفتگانه رهبر معظم انقلاب در دیدار اوایل سال گذشته (هفتم اردیبهشت ماه سال هزار و چهارصد و یک) با دانشجویان است.

ایشان در این توصیه‌ها تاکید بر مطالبه گری دارند، اما شاید فکر کنیم، این تاکید خطاب به دانشجویان است، این خطاب برای همه ما است، همه باید در این جهت حرکت کنیم که البته توقع از قشر دانشجو به عنوان فعالان و نخبگان جوان جامعه بیشتر است.

اما چند سالی است، که مشاهده می‌کنیم، این مطالبه گری در نهادهای نماز در کشور و با پیش قراولی امام جمعه به عنوان پدر معنوی شهرها در حال اجرا است.

کسانی همچون ائمه جمعه که رسانه و تریبون در اختیار دارند در اولویت مطالبه‌گری قرار می‌گیرند و ملجا و پناهگاه و امید مردم هستند و باید صدای مردم را به گوش مسئولان برسانند.

در مناطق محروم که صدای مردم به گوش مسئولین نمی‌رسد، ائمه جمعه از طریق تریبون نماز جمعه مشکلات و مطالبات آنها را بیان و تا رسیدن به نتیجه پیگیری و رصد می‌کنند.

نماز جمعه محلی برای بیان رویدادهای هفته نیست، بلکه محلی برای مطالبه‌گری و درخواست‌های مردمی است که‌ اگر مردم بدانند که امام جمعه صدای آنها است، از نماز جمعه استقبال بیشتری می‌کنند.

در همین راستا نمایندگی خبرگزاری شبستان در استان کهگیلویه و بویراحمد به سراغ حجت الاسلام والمسلمین «رحم الله خواجه پور»، امام جمعه شهرستان مارگون و رئیس شورای فرهنگ عمومی این شهرستان رفت تا نظر وی را پیرامون مطالبه گری ائمه جمعه از مسئولان جویا شود که متن این گفت و گو در ذیل از نظر خوانندگان گرامی می گذرد.

 

 

به عنوان نخستین سوال بفرمایید که تعریف شما از مطالبه گری چگونه است و چرا ائمه محترم جمعه از مسئولان مطالبه گری می کنند؟

در زمینه مطالبه گری که مقام معظم رهبری در دیدار با دانشجویان مطرح فرمودند، منظور مطالبات به حق مردم بوده که امام جمعه از طرف مردم آنها را بیان و پیگیری می کند.

یک شخص در کشور خود می تواند مطالبه ای به حق داشته باشد که عام المنفعه باشد.

و معنای مطالبه گری این نیست که خواسته های شخصی درمیان باشد.

اگر مسئولی بخواهد از مدیری و مسئولی مطالبه گری کند که منافع شخصی اش در آن مطالبه گری باشد، خیانت به نظام، خیانت به مقام معظم رهبری و خیانت به جامعه کرده است.

مسئول زمانی مسئول است که مطالبه به حق مردم و اموری که عام المنفعت است را طلب کند نه چیزی که نفع شخصی در آن داشته باشد

همان طور که مستحضرید ائمه جمعه به عنوان مطالبه گران مردم در هر شهر، بخش و شهرستان ها هستند که می توانند آن را یک فرصت بسیار خوبی برای مطالبه گری از مسئولان و برای منفعت مردم قرار دهند.

تریبون نماز جمعه در واقع تریبون نظام مقدس جمهوری اسلامی در هر شهر و شهرستانی است و امام‌جمعه می‌تواند با آیتم ها و خواسته هایی که مقام معظم رهبری فرمودند حرکت کند و مطالبه‌گری برای مردم عزیز داشته باشد.

 

 

هدف ائمه محترم جمعه از مطالبه گری چیست و آیا به دنبال اهداف شخصی هستند یا اینکه با هدف حل مشکلات مردم و جامعه و همچنین کمک به مسئولان صورت می گیرد ؟

البته گاهی اوقات می‌بینید که ائمه جمعه انتقاداتی می کنند، انتقادات قطعاً دلسوزانه است، به معنای تخریب نیست، گاهی مواقع ببینید که مسئولی از انتقاد ائمه جمعه تخریب را مد نظر خود قرار می‌دهد که این کاملا اشتباه بوده و باید بدانند که امام جمعه ها در سراسر کشور هدف‌شان فقط انتقاد سازنده و رفع مشکل مردم است.

ائمه جمعه هیچ غرضی و نفع شخصی در انتقاداتی که به مسئولین می کنند نداشته و نخواهند داشت، کمک کار به مسئولین و یک کمک، یک نوع تنوع که مسئول به خود بیاد و بتوان آن انتقاد را به عنوان یک فضای کاری خود برای منافع مردم قرار دهد.

این مسئله‌ای است که همه ما باید مد نظر داشته باشیم که مقام معظم رهبری فرمودند «مطالبه‌گری»، یعنی هرکسی در هر صنف مطالبه کند، اما مطالبه گری که در جهت منافع مردم باشد.

 

 

در راستای مطالبه گری مدنظر مقام معظم رهبری و پیگیری مسائل و مشکلات مردم منطقه، با چه شیوه ای این مسائل را پیگیری می کنید؟

مطالبه گری همه ائمه جمعه این گونه نیست که سریعاً پشت تریبون نماز جمعه انتقاد خود را انجام دهند.

نخست ما از طریق تماس‌های تلفنی با مسئولان این مسئله را مطرح می‌کنیم و ممکن است این مسئله با تماس تلفنی قابل حل نباشد و با دیدار با مسئول مربوطه حل شود که ما خدمت مسئول می رسیم یا مسئول مربوطه را چندبار به دفتر دعوت می کنیم و حتی در جلسه ای که مسئولین حضور دارند و ائمه جمعه نیز حضور دارند، مسئله مورد نظر مطرح می‌شود و اگر مسئول قول داده و عمل نکند، بعد از طی این همه مراحل با توجه به اینکه آن زمان از مسئول مربوطه می خواهیم که با توجه به قول و وعده ها و بعد از چند جلسه دیدار و تماس، وقت این موضوع فرا می رسد که پشت تریبون موضع گیری شود که این کار نیز به خیر و صلاح مسئول است.

وقتی این موضع گیری صورت گیرد، شاید مسئول مربوطه به خود بیاید و در مسئله قول ها و وعده هایی که داده، صادق عمل کند.

 

 

با توجه به اینکه فرهنگ زیربنای همه بخش ها محسوب می شود، آیا مطالباتی از دستگاه های فرهنگی داشته اید و تا چه اندازه مسئولان این دستگاه ها همکاری داشته اند؟

در زمینه پیشگیری از آسیب های اجتماعی که یکی از دغدغه‌های بنده است و متاسفانه علیرغم اینکه شهرستان مارگون، شهرستان بکر و مردمی صاف، پاک، ولایت مدار، ولایت محور و فرهنگی و حضور آنها در نماز جمعه و برنامه های برنامه های ملی و مذهبی قابل تحسین است، اما آسیب هایی همچون «طلاق» و «خودکشی» متاسفانه شیوع پیدا کرده است.

من در جلساتی که هم امور بانوان استانداری حضور پیدا کردند و نیز با ادارات مختلف ذیربط نشست‌هایی را در زمینه پیشگیری داشتیم، متاسفانه بیشتر دست رد بر موضوع زدند، بجز اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی که توانستیم از طریق موسسه ای با دعوت از روانشناسان دوره های آموزشی و تربیتی جهت پیشگیری از آسیب های اجتماعی را برای مردم در نقاط مختلف برگزار کنیم.

اما دغدغه ما این است که مسئولین همه باید دست به دست یکدیگر دهند. اگرچه مشکل جاده ای و مشکل اقتصادی دارند اگرچه نظارت بر بازار و کالاها وجود ندارد.

و هر چند مردم با سخت ترین شرایط پای آرمان‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایستاده و خواهند ایستاد، اما نباید از یک سری از آسیب ها و مشکلات آنها غافل شویم.

امروز مسئولی که یکسری وظایف را بر عهده خود برای رفع مشکلات مردم قرارداد، باید احساس مسئولیت برای خود ایجاد کند که مسئول نظام مقدس جمهوری اسلامی است و باید با تمام توان برای رفع مشکلات مردم بکوشد و همت داشته باشد.

خواسته مردم این است که فضاهایی ایجاد شود که فرزندان آنها در منجلاب آسیب ها قرار نگیرند، در این زمینه باید هم مسئولان استانی و هم مسئولان شهرستان وارد میدان شوند، چرا که با نصب بنرها یا با تبلیغات های بسیار وسیع نمی توان کاری انجام داد.

و از طرفی شعار سال که «مهار تورم» است باید مسئولان دست به دست همدیگر بدهند و اگر مسئله تولید حل و تورم مهار شود، قطعاً بخشی از آسیب‌های اجتماعی نیز کاهش پیدا می‌کند.

در این زمینه نیز ضرورت دارد که به منویات مقام معظم رهبری جامعه عمل پوشاند و در کنار دولت، برای رفع مشکلات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و مسائل دیگر انشاالله باید تلاش و همکاری لازم صورت گیرد.

کد خبر 1272059

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha