نهج البلاغه بیانگر گره خوردن علم، تجربه و تخصص با انسانیت و بندگی خداوند است

رئیس بنیاد بین المللی نهج‌البلاغه با اشاره به اهمیت توجه به نهج البلاغه در جامعه اسلامی گفت: نهج البلاغه بیانگر گره خوردن علم، تجربه و تخصص با انسانیت و بندگی خداوند است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در یزد، کنفرانس ملی علمی تخصصی نهج البلاغه پیش از ظهر امروز با حضور آیت الله سید جمال دین پرور رئیس بنیاد بین المللی نهج‌البلاغه به میزبانی دانشگاه فنی و حرفه ای استان یزد و در دانشکده امام علی (ع) یزد آغاز به کار کرد.

آیت‌الله سید جمال‌الدین دین‌پرور در این مراسم گفت: برگزاری چنین کنفرانس در یک دانشگاه فنی و حرفه‌ای حکایت از تفکر و اندیشه‌ای متعالی فرهنگ اسلامی و مسئله نهج‌البلاغه که دین و دنیا را با کار و تولید و اقتصاد درهم آمیخته و فضایی جدید به‌وجود آورده است.

وی تاکید کرد: برگزاری کنفرانسی با موضوع نهج البلاغه در دانشگاهی فنی و حرفه‌ای بیانگر این نکته مهم است که امروز فن و تخصص و حرفه فی‌نفسه نمی‌تواند کارساز باشد و اگر در این حوزه به مباحثی همچون معنویت و انسانیت و معارف الهی اهتمام نشود، موفقیت حاصل نخواهد شد.

آیت الله دین‌پور با اشاره به شعاع گسترده زندگی انسانها، تصریح کرد: زندگی تنها خوردن و آشامیدن و پرورش جسم و اندام نیست و باید این فرهنگ دنیای غرب در مورد انسانها تغییر یابد.

به گفته این شاعر و مترجم نهج البلاغه، «انسانیت» گمشده‌ی دنیای امروز است و نمونه بارز آن را می‌توان در سکوت سازمانهای بین المللی و برخی کشورها نسبت به جنایت رژیم صهیونیستی طی یکصد روز گذشته در غزه مشاهده کرد.

وی با بیان این که نهج البلاغه بیانگر این واقعیت است که علم و تجربه و تخصص با انسانیت و بندگی خداوند گره خورده است، گفت: بر همین اساس نیز اقتصاد اسلامی با اقتصاد غیراسلامی دارای یک فرق ماهوی و اساسی است به این نحو که برخلاف اقتصاد غیراسلامی که در مرحله نخست اغنای غریزه ثروت‌اندوزی و سپس خدمت به مردم به عنوان بهانه‌ای جهت خالی کردن جیب آن‌ها را مدنظر دارد، در اقتصاد اسلامی اول خدمت و کمک‌رسانی به مردم مورد تاکید است و در وهله بعد نیز امکان کسب ثروت مورد توجه قرار می‌گیرد.

آیت الله دین‌پور ضمن تاکید بر اهمیت کار و تولید در عالی‌ترین سطح و درجه خود در کشورهای اسلامی، گفت: کشورهای استعمارگر در گذشته برای درخواب ماندن برخی از کشورهای اسلامی عمدتاً جنبه‌های دنیاگرایی را محکوم می‌کردند تا از این طریق ثروت‌های ملی آنها را به یغما ببرند، در حالی که فقر در دین مبین اسلام یک امر مشروع نیست و به دوری از آن توصیه شده است.

گفتنی است، این کنفرانس ملی امروز و فردا سوم و چهارم بهمن ماه در سالن آمفی تئاتر دانشکده امام علی(ع) یزد با هدف مهجوریت زدایی از آموزه‌های حیات بخش نهج­ البلاغه و جریان دادن آن آموزه­‌ها در همه ابعاد زندگی خصوصا در مبحث مدیریت کار و تولید در حال برگزاریست.

در مجموع ۲۳۰ مقاله در محورهای دهگانه این کنفرانس دریافت شده که از این تعداد ۱۷۰ مقاله پذیرفته شده که در قالب ۷۰ سخنرانی و ۹۰ پوستر ارائه خواهد شد.

کد خبر 1745885

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha