آداب و رسوم مردم ترکیه در ماه رمضان

مردم ترکیه در ماه مبارک رمضان با آداب و رسوم خاصی به استقبال این ماه می‌روند.

خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: ترکیه در میان برخی از آداب و رسوم و سنت های دیگر کشورهای اسلامی در ماه مبارک رمضان که ترک ها آن را «سلطان ماه‌ها» می نامند، بی نظیر است.

با رویت هلال ماه مبارک رمضان در ترکیه، عطر مشک و عنبر در خانه‌ها می‌پیجد و در تمام روزهای ماه رمضان روی در خانه گلاب می‌پاشند و مادربزرگ‌ها معمولاً اولین سحری را آماده می‌کنند.

مساجد ترکیه نیز برای استقبال از ماه مبارک با بنرهای نورانی ساخته شده از سیم کشیده شده در بین مناره ها به نام «محیا» تزئین شده است. مناره‌های مسجد با نوشته‌هایی مانند «خوش آمدی»، «رمضان مبارک» و «سلطان ماه‌ها خوش آمدی» نورانی شده است.

میزهای افطار ماه مبارک رمضان در اکثر محله‌های شهرهای ترکیه و بیرون مساجد چیده می‌شود و برخی انجمن‌های خیریه و موقوفات افطاری می‌دهند.

در ماه رمضان، والدین سعی می کنند با دادن هدیه و گاهی پول، فرزندان خود را به روزه گرفتن تشویق کنند. رفت و آمد بین خانواده ها در ماه مبارک جزو فرهنگ ترکیه است و غذاهای خوراکی نیز بین همسایه ها رد و بدل می‌شود و روابط اجتماعی در ماه رمضان در ترکیه تقویت می‌شود و فضای آشنایی و محبت ایجاد می‌شود.

یکی از جنبه‌های خوب جشن ماه مبارک رمضان در ترکیه کارتن‌های رمضانی است که قبل از ماه مبارک، ترک‌ها کارتن‌های ماه مبارک رمضان را تهیه و آماده می کنند و مواد غذایی اولیه را خریداری می کنند که شامل شکر، روغن، برنج، نخود، ماکارونی، شیرینی می شود  و سایر لوازم را به تعداد زیاد به نام «کارتن» تقسیم می‌کنند و بین خانواده‌های فقیر توزیع می‌کنند تا آن خانواده ها بتوانند این ماه را روزه بگیرند.

از دیگر آداب و رسومی که مردم ترکیه از پدربزرگ‌ها و مادربزرگها به ارث برده‌اند،مخصوصاً در دهه آخر ماه مبارک رمضان این است که گروه‌هایی از همسایه‌های همان محله هر کدام به اندازه توانایی خود، پولی را جمع آوری می‌کنند تا قبل از عید سعید فطر لباس بخرند و بین یتیمان توزیع کنند و همه اینها و بیشتر از آن جلوه‌هایی از خیر و نیکی است که جلوه ای از بزرگداشت این ماه مبارک است.

به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان، محمود ارول کیلیچ، رئیس مرکز تحقیقات تاریخ، هنر و فرهنگ اسلامی (آرسکا) گفت: ماه رمضان در طول تاریخ، مورد توجه بسیاری از ترک ها قرار گرفت و مانند یک مهمان عزیز به آن نگاه می کردند که سال به سال با اشتیاق فراوان در انتظار ورود آن هستند.

وی افزود: حتی زمانی که هلال ماه مبارک رمضان ظهار می‌شود با گرمی از آن استقبال می‌کردند و شب‌های آن را جشن می‌گیرند.

وی توضیح داد: آداب و رسوم ماه مبارک رمضان در ترکیه به آمادگی برای عبادت محدود نمی‌شود، بلکه با راه‌اندازی ابتکارات بشردوستانه از سوی نهادها و انجمن‌های رسمی و غیر رسمی، برای کمک به خانواده‌های نیازمند و ارائه انواع محبت و نیکوکاری به آن‌ها گسترش می‌یابد.

وی یکی دیگر از سنت‌های ترک‌ها در ماه رمضان را شربت رنگارنگ با قدمت ۶۰۰ سال ذکر کرد و گفت: آب میوه‌های غلیظی از انواع میوه‌ها و گل‌هایی که فکر می‌کنید تهیه می‌شود و با عسل یا شکر شیرین می‌شود و تا به امروز هم در سفره های صبحانه ترکی وجود دارند.

در دوران عثمانی، تمر هندی و زغال اخته جزو محبوب ترین نوشیدنی ها در این ماه محسوب می شدند.

کد خبر 1755383

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha