درآمدها در کشور عادلانه تقسیم نمی‌شود

آیت الله دژکام عدالت اقتصادی و مبارزه با فقر را از جمله چالش های موجود کشور عنوان کرد و گفت: درآمدها در کشور ما عادلانه تقسیم نمی‌شود و یک عده فقیر هستند و یک عده هم بسیار درآمد دارند و ثروتمند هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، آیت الله لطف الله دژکام در خطبه های نماز جمعه امروز شیراز گفت: در هفته پیش رو در نیمه ماه مبارک رمضان میلاد سرتاسر نور و سرور سبط اکبر پیامبر گرامی اسلام وجود مقدس امام حسن مجتبی(ع) امام دوم ما شیعیان است که پیشاپیش میلاد آن حضرت را خدمت شما برادران و خواهران ایمانی تبریک می گویم. 

وی افزود: امام حسن مجتبی(ع) برای جشن میلادش حرمی ندارد که در آن حرم جشن گرفته شود، حرم را دشمنان اهل بیت خراب کردند پس وظیفه همه من و شماست که در هر گوشه جهان اسلام کسی که دلش به عشق اهل بیت(ع) است به یاد آن حضرت جشن بگیرد، چراغی روشن کند و صحنه ای را ایجاد کند تا بدانند که حرم امام ‌حسن مجتبی(ع) دل‌های همه مومنین در سرتاسر گیتی است و انشاالله در این زمینه هیچ کدام از شما مومنین کوتاهی نخواهید کرد، در محافل، مساجد، حسینیه‌ها و هر جایی که دستتان می‌رسد مجلس جشن حضرت مجتبی(ع) را برگزار خواهید کرد. 

آیت الله دژکام ادامه داد: مثل هر سال در شیراز جاهای متعددی که موفق هستند از جمله در مسجد نصیرالملک که روز چهاردهم ماه رمضان که منتهی به شب میلاد می شود جشن میلاد برگزار می شود و جشن بگیرید به همه اشکالی که می توانید ابراز ادب کنید.مسلما جشن اهل بیت جشنی که در آن معصیت شود نیست و این موضوع را همه حواسشان باشد به خصوص جوان‌ترها که جشن‌های شاد و خوب دینی می توان گرفت و رسمش را هم همه می دانند اما تبدیل به چیزی نشود که عدم رضایت امام زمان(عج) را به دنبال داشته باشد. 

 وی همچنین به چالش های مهم کشور اشاره کرد و گفت: بنده چالش‌های مهم کشور را که بررسی کردم هفت چالش در کشور داریم.همه هر جا می نشینند از صدا و سیما و دوست و دشمن نقل همین حرف می زنند. 
یک مسئله تولید؛ در کشور تولید به اندازه کافی نیست.تورم به این دلیل است که تولید خوب رخ نمی‌دهد. دوم اشتغال؛ جوانان می‌گویند کار مناسب نیست.یک تغییر در این یکی دو سال رخ داده و اینکه کسی می‌گوید من بیکارم برای این است که برخی از کارها را نخواسته انجام دهد اما فضای اشتغال مقداری متحول شده باز هم باید بهتر شود باید برویم به سمتی که برای نیروی تخصصی کار در زمینه تخصصی‌اش ایجاد کنیم نه اینکه بگوییم هر کاری بود انجام دهد و این جزء چالش‌های موجود کشور است. 

امام جمعه شیراز ادامه داد: سوم مسئله بیمه و تامین اجتماعی است؛ خیلی از عزیزان بازنشسته هستند می گویند چیزی که ما می گیریم کافی نیست که این موضوع باید به نحوی حل شود. چهارم مسئله مسکن؛ این از چالش‌های سنگینی است که در چند سال اخیر با آن روبه‌رو بوده‌ایم و متاسفانه در یک برهه‌ای یک وزیر مسکن در پایان کارش گفت حتی یک مسکن هم در دوران وزارت خود نساخته است و این چالش است.امروز روی هم انباشته شده و فعلا کمبود مسکن، گرانی مسکن و گرانی اجاره داریم و این‌ها چالش‌هایی است که مرتب درباره آن گفت‌وگو می‌شود. 

وی اضافه کرد: پنجم مسئله عدالت اقتصادی و مبارزه با فقر است؛ درآمدها در کشور ما عادلانه تقسیم نمی‌شود و یک عده فقیر هستند و یک عده هم بسیار درآمد دارند و ثروتمند هستند.برای این موضوع باید فکری شود، خدای متعال قوت و رزق و روزی فقرا را در مال پولدارها قرار داده است و باید به نحوی ممتعادل شود و این بحث عدالت اجتماعی است.مشکل را همه می دانیم و کسی نیاید دوباره مشکل را توضیح دهد و به فکر راه حل باشد.

دژکام گفت: مسئله ششم سبک زندگی اسلامی است؛ از مسایلی است که در جامعه ما ابعاد مختلفی دارد یکی بحث فرزندآوری است که کشور ما دارد پیر می‌شود،یکی حجاب و عفاف است، یکی بحث اسراف است که همه در سبک زندگی قرار می‌گیرد و می خواهیم سبک زندگی اسلامی در کشور باشد و آنچه موجود است و آنچه می خواهیم فاصله دارد و این از چالش‌های درون کشور است. 

وی هفتمین چالش کشور را ناکارآمدی نظام اداری برشمرد و گفت: این یعنی نظام اداری متناسب با نیاز مردم نمی‌تواند پاسخ دهد.بوروکراسی و کاغذبازی‌ در محیط اداری ما به عنوان یک بیماری وجود دارد. 

به گفته امام جمعه شیراز، این هفت بیماری است و این ۷ چالش را اگر پشت سر هم تکرار کنیم و به یکدیگر نق بزنیم درست می شود؟بنده فکر نمی کنم کسی مدعی باشد که با نق زدن می توان مسئله را حل کرد؛ بله، نق زدن جای این جریان سیاسی را با آن جریان سیاسی عوض می کند و بعد ما تحول می‌خواهیم.گلایه کردن به درد نمی خورد، ما باید با مشکلاتمان آشنا باشیم اما نباید در مشکلات مدام نق بزنیم. 

وی گفت: تفاوت‌ جریان‌های سیاسی در چیست؟اینکه مشکلات و چالش‌های جامعه را بگویند که مثل هم هستند اما تفاوت در راه‌کارها و راه حل‌ها است و هر جریان سیاسی باید راهکار خودش برای حل مشکلات را ارائه دهد. برخی که ما را مثل دوره شاه که به آمریکا دست دراز کرده بود حواله دادند که الان هم دست به دامن آمریکا شوید اما در این مسیر هر چه می رویم نتیجه بدتر می شود و بهتر نمی‌شود مگر اینکه خودمان کاری کنیم و باید دست از این رفتارهای ساده و ساده پندارانه برداریم و دنبال راهکار بگردیم. 

به گفته وی، برای این است که می گویم در اینجا دانشگاه ها و حوزه های علمیه باید میدان داری کنند چون توقع مردم از اهل علم و کارشناسان این است که راهکار ارائه دهند و راهکار علمی باید عملیاتی شود تا مشکل مردم حل شود. 

به اذعان خطیب نماز جمعه شیراز، ادعای دولت سیزدهم از روزی که آمده این است و تلاش‌هایی که کرده در این راستا بوده که مسئله را حل کند.در جلسه اخیر مجلس خبرگان در جلسه خصوصی ریاست جمهوری گفت من برای اینکه دوباره رای بیاورم کار نمی‌کنم بلکه من برای حل مسئله کشور کار می کنم یعنی مسئله کشور این طور نیست که بگویم تیم ما رای بیاورد؛ الان من می‌خواهم مسئله مردم حل شود و این حرف معلوم است که از روی دلسوزی زده می شود.بی انصافی است که بنده نگویم و نخواهم که از این نگاه حمایت شود.برای بنده هم هیچ تفاوتی نمی‌کند چه ایشان باشد یا نباشد و من معلمی هستم که یک گوشه کار می کنم اما اگر دلمان برای کشور می سوزد باید به فکر حل مسئله باشیم و امروز دولت می گوید به فکر حل مسئله است. 

وی ادامه داد: برای حل مسئله باید تحول در نظام اداری رخ دهد و این را از مقام معظم رهبری می‌گویم.ایشان فرمودند تحول یعنی ایجاد یک حرکت جهشی و جهادی در همه بخش‌های اداری کشور؛ اداره‌ای که با سازماندهی ۵۰_ ۶۰ سال پیش بخواهد برای کشور مسئله حل کند قطعا نمی تواند. رهبری فرموده تحول جهشی و جهادی در همه بخش‌های اداری می‌خواهیم و این تحول در همه بخش‌های حکمرانی نیاز است و باید این تحول رخ دهد وگرنه همین جا که هستیم خواهیم ماند.بدنه اداری با این شکل نمی‌تواند این مشکلاتی را که شمردیم حل کند و این خواست رهبر معظم است. 

به گفته این استاد حوزه و دانشگاه، برای اینکه این قضیه واقعیت پیدا کند دولت سند تحول دولت مردمی را نوشته است برای ایران قوی؛ ایران قوی می‌خواهیم باید تحول پیدا کند که سندش هم نوشته شده است. سند این تحول در فضای مجازی هست و جست‌وجو کنید و این متن ۲۰۰ تا ۳۰۰ صفحه‌ای را بخوانید.برادراها و خواهرها، دولت اگر به کمک مردم نباشد نمی تواند کاری انجام دهد. 

وی گفت: آنهایی که دلشان برای انقلاب، شهدا و برای این همه زحمت کشیده شده می سوزد، امام زحمت کشیده، شهدا زحمت کشیدند باید این رویکرد حمایت از دولت برای حل مسئله کشور را دنبال کنند و شعار امسال می‌گوید جهش تولید با مشارکت مردم. 

امام جمعه شیراز اظهار کرد: اگر می‌خواهیم تحول رخ دهد همه باید مشارکت داشته باشیم در بخش اقتصاد و تولید و همین طور در بخش فرهنگی و این برنامه را در اولین جمعه سال در حرم احمد بن موسی(ع) به خودتان قول دهید که خودتان مشارکت کنید و دیگران را هم همراه کنید.

کد خبر 1755745

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha