پاک شدن از حق الناس مهم‌ترین پایه پذیرش توبه و درک شب‌های قدر است

فرحزاد با اشاره به روایتی از پیامبر(ص)در رابطه با اهمیت حق الناس گفت: پاک شدن انسان از حق الناس مهم‌ترین پایه پذیرش توبه و درک شب‌های قدر است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم، حجت‌الاسلام‌والمسمین فرحزاد بعد از ظهر امروز در سخنرانی بیستمین روز ماه مبارک رمضان در حرم مطهر حضرت معصومه(س)، با اشاره به روایتی از پیامبر(ص) با تأکید بر این که ولایت علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام ولایت خدا و محبّت او عبادت خدا و پیروی از او فریضه‌ای از جانب خدا است؛ اهمیت و جایگاه ذکر صلوات و تعبیرات روایی در این باره را مورد توجه قرار داد و گفت: اگر کسی ذکر صلوات را فقط یک بار بگوید، خداوند متعال هزار درود و صلوات را با هزار صف از ملائکه نازل خواهد کرد؛ خداوند متعال و ملائکه و تمام موجودات عالم که روح و ملکوتشان معرفت دارد؛ در حق ذاکر صلوات دعا نموده بر او درود می‌فرستند.

 وی در ادامه ضمن اشاره به شب شهادت امام علی ابن ابیطالب علیه السلام و شب‌های قدر گفت: اگر در این ایام که شب قدر است، توبه نکنیم و پاک نشویم و خود را از گرفتاری نفس رها نسازیم، معلوم نیست دیگر فرصت پاک شدن را آنگونه که باید به دست آوریم.

 فرحزاد با بیان این که هرکسی تصور کند انسان خوبی است، تجلی از بد بودنش است، گفت: اهل بیت علیهم السلام که پاک و معصوم هستند، سرشار از تواضع و کوچکی در محضر ذات اقدس الهی بودند.

 سخنران حرم مطهر حضرت معصومه(س)با تأکید بر این که همواره باید دعا کنیم تا از کسانی که ایمانشان عاریه و موقتی است قرار نگیریم، گفت: هرکس در این دستگاه دل‌شکسته‌تر باشد، خود را گنهکارتر و پائین‌تر می‌داند.

 وی در ادامه به داستان‌هایی از سیره زندگی علما اشاره و با بیان این که باید مراقب جولان نفس در وادی انجام واجبات و مستحبات باشیم، تصریح کرد: مبتنی بر روایات اسلامی کسی طعم ایمان را نمی‌چشد، مگر این که دروغ جدی و شوخی را ترک نماید.

 فرحزاد در اشاره به ثواب سخاوتمندی و صدقه، با تأکید بر این که گستره وصف ناپذیر مراسم افطاری در کشور مایه مباهات و خرسندی و از ارزش بالایی در درگاه ذات اقدس الهی برخوردار است، خاطرنشان کرد: امام صادق علیه السلام می‌فرمایند؛ من جوانی که غرق در گناه ولی سخاوتمند است را بیش از پیرمرد عابد و زاهد بخیل دوست می‌دارم؛ چرا که این فرد به خاطر بخلش گرفتار جهنم خواهد شد و سخاوت جوان او را نجات خواهد داد.

 وی با تاکید بر این که سخاوت انسان ولو کافر باشد، آتش جهنم را خاموش می‌سازد، ایمان را شرط درک بهشت دانست و ابراز داشت: انسان سخی ولو کافر باشد در وادی میان بهشت و جهنم قرار خواهد گرفت؛ انسان بخیل نیز ولو میلیون‌ها سال عبادت کرده باشد، محال است وارد بهشت شود.

 وی  شب قدر را شب توبه و استغفار گناهان و جبران خطاها دانست و ابراز داشت: توبه دو رکن دارد که نخستین آن پشیمانی، ندامت و اقرار به گناه و خطا در درگاه ذات اقدس الهی است؛ دومین رکن توبه جبران دین، خطا و رهایی از گناه است.

 فرحزاد به روایتی از پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله در رابطه با اهمیت حق الناس اشاره و پاک شدن انسان از حق الناس را مهم‌ترین پایه پذیرش توبه و درک شب‌های قدر توصیف نمود و اذعان داشت: خداوند متعال مرد و زن توبه کار را بیش از دیگر انسان‌ها دوست می‌دارد.

 وی افزود: پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله فرمودند؛ هر کس بسیار استغفار کند، خدا برای او از هر غمی گشایش، از هر تنگنایی رهایی و از جایی که انتظار ندارد روزی می‌دهد.

کد خبر 1756794

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha