اختیارات شهردار بیرجند با تایید اعضای شورای شهر محدود شد

در جلسه امروز شورای شهر بیرجند در حالی کاهش و یا از بین بردن اختیارات حیطه کاری شهردار مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت که پنج نفر از اعضای شورا برخواسته خود اصرار داشته و با وجود مخالفت سه نفر از اعضا این مهم تصویب شد.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ مدتی است شاهد تنش بین اعضای شورای شهر بیرجند هستیم. اعضای شورای شهر در جلسات به صورت ۵ به ۴ نفر تقسیم شده و در دو جبهه فعالیت دارند با توجه به اینکه اعضای شورای شهر نمایندگان منتخب مردم هستند اما متاسفانه در این میان  انتظار است که بیشتر به منافع مردم توجه شود.

در این میان اصحاب رسانه به بهانه جلسه شورا مبنی بر قرائت نامه دعوت می شوند اما در ابتدای جلسه موضوع تکراری عزل شهردار، اختیارات شهردار و ... مورد بررسی قرار می‌گیرد. امروز اعضای شورای شهر بیرجند حیطه کاری شهردار را کوچک و کوچکتر کرده و برخی اختیارات را از شهردار سلب کردند.

امروز جلسه سه ساعته نمایندگان مردم در شورای شهر در حالی پس از یک ساعت تأخیر آغاز شد که با وجود دغدغه مندی تعدادی از اعضا مبنی بر قرائت نامه شهروندان باز هم پیرامون شهردار، شرح وظایف و کاهش اختیارات شهردار جلسه ادامه یافت و در پایان تنها یک تا دو نامه از شهروندان قرأئت شد.

در جلسه امروز دوشنبه (۲۷ فروردین) در حالی کاهش و یا از بین بردن اختیارات حیطه کاری شهردار مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت که پنج نفر از اعضای شورا بر خواسته خود اصرار داشته و با وجود مخالفت سه نفر از اعضا این مهم تصویب شد.

حجت‌الاسلام مهدی عبدالرزاق نژاد - رئیس شورای شهر بیرجند بر محدودیت و حذف برخی وظایف شهردار تأکید کرده با بیان اینکه تخلفاتی از سوی شهرداری انجام شده است، گفت: شاهد تخلفاتی در خصوص خرج و مخارج، نیروهای شهرداری و ... هستیم و بر این اساس باید یا حیطه وظایف شهردار محدود شده و یا وظیفه شهردار در برخی موارد سلب شود.

وی با بیان اینکه در گذشته اختیاراتی به شهردار داده شده است و مصادیقی از تخلفات را اعلام نمی کنم، یادآورشد: در حال حاضر باید اختیارات شهردار را محدود و یا سلب کرد.

 دکتر علیرضا محمودی راد- یکی از اعضای شورای شهر بیرجند با بیان اینکه در صورت مشاهده تخلف از سوی شهردار باید مصداقی موارد اعلام شود، افزود: شورا به دنبال بستن دست شهردار و کوتاه کردن حیطه کاری او بوده درحالیکه در صورت مشاهده تخلف باید مصداقی موارد برای همه اعضا مطرح شده و سپس رأی گیری انجام شود.

وی یادآور شد: در صورت انجام تخلف از سوی شهردار، باید موارد از طریق اداره بازرسی پیگیری شود و بدون دلیل نمی توان دایره خدمات شهردار را کوچک کرد.

محمودی راد پس از اینکه مصداقی از تخلفات شهردار در این جلسه اعلام نشد، خطاب به رئیس شورا گفت: شما که قادر به توجیه اعضای شورا نیستید چگونه می توانید مردم را توجیه کنید.

وی با بیان اینکه شورای شهر حافظ منافع مردم است، خاطرنشان کرد: اگر شهردار تخلفی انجام داده باید مصداقی اعلام شود تا همه اعضا با همراهی هم مشکلات را پیگیری کنند.

فرید فروزانفر - یکی دیگر از اعضای شورای شهر هم با بیان اینکه شهردار تخلف نکرده است و هماهنگ با شورا هزینه ها صورت گرفته است، گفت: ما نمی‌دانیم در ۶ ماه گذشته شهرداری چه اقداماتی انجام داده است در عین حال که تخلفی صورت نگرفته اما شهردار در اجرای پروژه ها سلیقه ای عمل کرده است.

محمودی راد در پاسخ به این سخنان گفت: نظریه شما سلیقه ای است و بدون اعلام مصداق نباید رأی به محدودیت و یا سلب اختیارات شهردار داد و در عمل دست شهردار را برای انجام کارها بست.

وی خطاب به رئیس شورا تأکید کرد: متأسفانه مغرضانه عمل می شود به بهانه مصوبه و بدون نظریه همه اعضا، موارد مطرح شده مورد تأیید تعدادی از اعضا قرار گرفته و مصوبات تصویب می شود.

وی با بیان اینکه به این روش کسب آرا نقد دارم، گفت: این اقدامات مایه شرمندگی است ما باید برای منافع مردم قدم برداریم درحالیکه با ادامه این روند کاری، حرمت ها بین اعضا بیش از پیش شکسته می شود.

 فاطمه زهرا هلال- یکی دیگر از اعضای شورای شهر هم با بیان اینکه باید تخلفات احتمالی به صورت مصداقی مطرح شود، گفت: در صورت انجام تخلف باید به عنوان نمایندگان مردم در شورا از دستگاه نظارتی و بازرسی درخواست ورود و بررسی تخلفات را داشته باشیم و بر اساس آن موارد بررسی شود.

وی با بیان اینکه دلیلی برای طرح موضوع در شورا وجود ندارد، افزود: وظیفه شورا رسیدگی به نامه و مطالبات شهروندان است و با این روند نامه شهروندان باید حدود ۶ ماه در انتظار پاسخ باشند.

وی گریزی به برخی از نامه های شهروندان زد و گفت: متأسفانه قرائت برخی از نامه ها مدت ها بلاتکلیف می ماند و در شورا به مسایل غیرضروری بر اساس مقاصد شخصی پرداخته شده و به منافع مردم و شهروندان آنطور که باید توجه ای نمی شود.

حجت الاسلام محمد مهدی درخشی- یکی دیگر از اعضا هم با بیان اینکه بگونه ای باید رأی داد که شرمنده خود و خدا نباشیم، گفت: در صورت وجود تخلفات باید شرح وظایف بر اساس تخلفات احتمالی صورت گرفته کاهش یابد.

وی معتقد است برای پیشرفت و آبادانی شهر باید به شهردار فرصت کار داد اما متأسفانه با وجود انتقادات، رأی گیری انجام شده و رأی مابقی اعضا برای شما بی اهمیت بوده و با کسب پنج رأی دوستانِ خود، هر کار دلتان می خواهد انجام می دهید.

درخشی خطاب به اعضای شورا گفت: بارها پیشنهاد ریاست شورا، در صورت موافقت با عزل شهردار به من اعلام شده است.

محمودی راد نیز یادآور شد: چند مورد هم به ما اعلام شد چنانچه با عزل شهردار موافقت کنیم هیأت رئیسه در اختیار ما خواهد بود.

 در ادامه با وجود بحث و تبادل نظر فراوان حجت الاسلام درخشی، محمودی راد و زهرا هلال بیرجندی با محدودیت و یا سلب وظایف شهردار مخالفت کردند اما با کسب ۵ رأی موافق «حجت الاسلام عبدالرزاق نژاد، حسنی صفت، سروری، ویدا ناصری و فروزانفر» این مهم تصویب شد و بر آن اساس تبصره های ۱، ۲، ۴، ۵ و ۱۳ از شهردار سلب شد.

لازم به ذکر است موارد سلب شده از اختیارات شهردار به شرح ذیل می باشد.

تبصره ۵- به شهردار اجازه داده می‌شود برابر تبصره ماده ۵۴ قانون شهرداری و به جهت تسریع در امور امضای اسناد مالی تا سقف مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال و اختیار و انجام کلیه امور معاملات شهرداری را تا سقف میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به معاونت توسعه مدیریت و منابع تفویض نماید.

 تبصره ۲- به استناد ماده ۳۳ آیین نامه معاملات شهرداری تهران تسری به مراکز استان‌ها اختیار ترک تشریفات معاملات در طول سال تا سقف معاملات متوسط سال ۱۴۰۳ به شهردار تفویض می‌گردد. بدهی شهرداری در این خصوص مکلف می‌باشد قبل از هرگونه ترک تشریفات مراسم را قبل از دو روز کاری به شورای اطلاع دهد.

 تبصره ۴ -به شهردار اجازه داده می‌شود برابر تبصره ماده ۵۴ قانون شهرداری و به جهت تسریع در امور، اختیار و انجام کلیه امور معاملات مناطق دوگانه و سازمان‌های تابع را در سال ۱۴۰۳ تا سقف ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به مدیران فوق ذکر تفویض نماید.

 تبصره ۱۳- به استناد ماده ۷ آیین نامه حقوق و مزایای شهرداران مصوب ۱۳۷۰ و بند ۶ تبصره ذیل ماده ۳ مصوبه مورخ ۷ بهمن ۸۱ هیئت وزیران، موضوع اصلاح آیین نامه حقوق و مزایای شهرداران به شهرداری اجازه داده می‌شود در پایان سال ۱۴۰۳ معادل یک ماه مجموع حقوق مبنا و فوق العاده شغل و فوق العاده جذب تناسب مدت خدمت شهردار به ایشان پاداش پرداخت نماید.

در ادامه رئیس شورای شهر بیرجند با بیان اینکه برخی نیروهای شهرداری به دیگر ادارات و بالعکس منتقل شده اند، گفت: نقل و انتقال نیروهای شهرداری به دیگر ادارات و بالعکس ممنوع است.

حجت الاسلام عبدالرزاق نژاد خواستار تشکیل کمیته ای متشکل از شهردار، یکی از اعضای شورای شهر و نماینده امور شهری برای مأمور به کار و انتقال نیروهای شهرداری به دیگر ادارات و بالعکس شد و افزود: با وجود پرداخت حق و حقوق نیروهای منتقل شده شهرداری افراد مستعد و دارای تخصص را از دست می دهیم.

وی خواستار بازگشت تمامی نیروهای منتقل شده از شهرداری و برعکس آن از دیگر نهادها و ادارات به شهرداری شد.

عباس سروری – یکی از اعضای شورای شهر هم یادآور شد: از ابتدای شورای ششم و مدیریت جدید شهرداری، با مصوبه و بدون مصوبه تعدادی از نیروهای شهرداری وارد بدنه شهرداری شده است و اگر شهرداری نیاز به تأمین نیرو دارد به چه علت نیروهای شهرداری به دیگر ادارات منتقل می شوند.

این مورد هم با وجود اختلاف نظر اعضای شورا با کسب ۵ رأی موافق حجت الاسلام عبدالرزاق نژاد، حسنی صفت، سروری ، ویدا ناصری و فروزانفر به تصویب رسید.

کد خبر 1758339

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha