اگر ایمان واقعی در جامعه‌ای رسوخ کرد، انسان‌هایی رشید، خردمند، حکیم، با فرهنگ و بزرگوار تربیت می‌شوند

آیت الله کریمی جهرمی گفت: اگر ایمان واقعی در جامعه‌ای رسوخ و در دل‌ها نفوذ کرد، مردمی رشید، خردمند، حکیم، با فرهنگ و بزرگوار تربیت می‌شوند، و در نتیجه، جامعه رو به سعادت و خوشبختی خواهد رفت.

به گزارش خبرگزاری شبستان؛ آیت الله العظمی کریمی جهرمی با حضور در جمع دانش آموختگان مدرسه عالی باقرالعلوم علیه السلام، توصیه‌های مهمّی ایراد فرمودند. معظم له در ابتدای این دیدار، با اشاره به آیاتی از قرآن کریم درباره حقیقت ایمان فرمودند: اگر ایمان واقعی در جامعه‌ای رسوخ و در دل‌ها نفوذ کرد، مردمی رشید، خردمند، حکیم، با فرهنگ و بزرگوار تربیت می‌شوند، و در نتیجه، جامعه رو به سعادت و خوشبختی خواهد رفت.

ایشان در ادامه، با تلاوت برخی از آیات شریفه قرآن، به بیان برخی از ویژگی‌های مؤمنان واقعی پرداختند. مرجع عالیقدر بیان کردند: یکی از آیاتی که ویژگی‌های مؤمنان را بیان می‌فرماید آیه شریفه: «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذینَ إِذا ذُکِرَ اللَّهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ وَ إِذا تُلِیَتْ عَلَیْهِمْ آیاتُهُ زادَتْهُمْ إیماناً وَ عَلی‏ رَبِّهِمْ یَتَوَکَّلُونَ» است؛ یعنی همانا مؤمنان واقعی کسانی هستند که دارای سه امتیاز باشند. همه ما باید با تأمل در این آیه ببینیم که تا چه حد به این مفاهیم فاخر و عالی نزدیک هستیم.

استاد برجسته حوزه‌های علمیه در بیان اوّلین ویژگی مورد اشاره در این آیه شریفه فرمودند: نخستین خصوصیتی که در این آیه بدان اشاره شده است، خوف از عظمت خداوند متعال است؛ یعنی مؤمنان واقعی کسانی هستند که وقتی خدا را ذکر می‌کنند، یا دیگری، ذکر خدا می‌کند، دل‌های‌شان، دچار خوف می‌شود که در مقابل این خدای باعظمت و با جلال، با این دنیای پهناور، با این آثار و علائم شگفت‌انگیز و حیرت‌زای آفرینش، چه کرده‌اند؟ آیا طوری حرکت کرده‌اند اقلاً یک تناسبی با عظمت الهی داشته باشد یا فقط خوانده‌ و گفته و بحث کرده‌اند؟! مبادا مصداق آن شعر شده باشیم که: نشستیم و گفتیم و برخاستیم* نه چیزی فزودیم و نه کاستیم. معظم له در قسمت دیگری از نصایح خود، با اشاره به ویژگی دوم مؤمنان، افزودند: خصوصیت دومی که آیه بدان اشاره دارد، افزایش ایمان به سبب شنیدن آیات الهی است؛ یعنی با شنیدن آیات خدا، اینها با عوالم دیگری سروکار پیدا می‌کنند و دنیا و ما فیها در نظر آنها کوچک می‌شود و فقط خدا را می‌بینند.

آیت الله العظمی کریمی جهرمی، نصایح خود را با بیان سومین ویژگی مؤمنان در این آیه ادامه دادند. معظم له فرمودند: مؤمنان واقعی کسانی هستند که ربّ و مربی خود را دائماً در نظر دارند و اتکاء و توکّلشان بر اوست؛ لذا در گرفتاری‌ها، دست و پا گم نمی‌کنند و به راه خلاف نمی‌روند. اگر دشمن هم از عالم ببارد، و شمشیرهای آنها بالای سرشان باشد، بر خدا توکل دارند. قدرت‌های زودگذر و فریبا، دل‌های‌ اینان را اشغال نمی‌کند و فقط قدرت مطلقه الهی را می‌بینند.

مرجع عالیقدر پس از تفسیر این آیه شریفه، با بیان خاطراتی از علماء بزرگ و اساتید خویش، به بیان ویژگی‌های طلبه موفق پرداختند. ایشان ادامه دادند: طلبه‌ای که در حوزه، فکرش این باشد که فردا یک خانه، ماشین یا شغل کذایی داشته باشد، هرگز موفّق نخواهد شد. آن طلبه‌ای موفق است که بگوید خدایا به نام تو آغاز کردم، به نام تو حرکت کردم، به نام تو به حوزه آمدم و اعتقاد و توکّلم فقط به تو هست، نه به دیگری.

ایشان در قسمت دیگری از بیانات خود، با اشاره به مجاهدت‌های آیت الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری مؤسس حوزه فرمودند: ببینید مرحوم آیت الله مؤسس با دست خالی و عِدّه و عُدّه بسیار اندک، اما با اخلاص و توکّل به خداوند و صبر بر مشکلات، چه خیر و برکت و اثری از خود بر جای گذاشت که محصول آن زحمات، شاگردانی شد که از مراجع طراز اوّل شیعه شدند و در دنیا اثرگذاشتند و این حوزه بزرگ و با عظمت، نتیجه همان ایمان و اخلاص ایشان است.

آیت الله العظمی کریمی جهرمی در پایان، با بیان اینکه طلاب باید فقط خود را به امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف بفروشند و همواره خود را در برابر آن حضرت مقصّر بدانند، بیان داشتند: باید بکوشیم در امتحان خدا، سالم و موفق شویم. مبادا حتی در امتحانات کوچکی، مثل اینکه بگویند به شما این‌قدر پول می‌دهیم، برو فلان کار را کن یا فلان حرف را بزن، شکست بخوریم! مبادا چند اصطلاح را یاد بگیریم و عمامه‌ای بر سر بگذاریم، و وجوهی به دست آوریم، اما خود را بالاتر از همه بدانیم و طلبکار از حضرت حجت علیه السلام بشماریم! زمانی یک طلبه می‌تواند به مقام عالیه علم نائل شود که خود را در برابر حضرت صاحب الزمان ارواح العالمین له الفداء مقصر بداند. اگر این طور شد آن حضرت هم برای رشد و تعالی این طلبه دعا خواهند کرد.

کد خبر 1737629

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha