همدلی اساتید گیلانی در رسیدن به عدالت آموزشی

این روزها که همه جا حرف از مواسات، همدلی و کمک مومنانه برای نیازمندان است فرصتی پیش آمد تا نگاهی متفاوت به کمک های مومنانه که می توانیم برای نیازمندان داشته باشیم، بیندازیم...

خبرگزاری شبستان_گیلان، نوشین کریمی؛ روزهای سخت کرونا در حال گذر است، اما گذر از بهترین روزهای زندگی و آینده‌ساز دانش‌آموزان سخت‌تر و استرس‌زا تر از فکر کردن به کرونا است. خانواده‌ها از یک طرف و دانش‌آموزان از طرف دیگر.

 

نگرانی از آینده نامعلوم و از دست رفتن فرصتی که می‌توانست به‌گونه‌ای دیگر رخ بنماید؛ برای خیلی از دانش‌آموزان کم‌بضاعت شهری و روستایی «ناعدالتی آموزشی» را مشخص می‌کند. نه حالا که کرونا آمده و در این دو، سه ماهی که مدارس بسته هستند بلکه، این خلا از مدت‌ها پیش فکر هر جوان علاقمند به تحصیل و خانواده نیازمند او را درگیر خود دارد.

 


«علیرضا رحیمی» در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان می‌گوید: خیلی دردناک است، وقتی خودت را برای یک آینده خوب آماده می‌کنی اما همه چیز با یک اتفاق بد به هم می‌خورد، دیگر تمایل و تمرکز بر روی درس و کتاب کمتر می‌شود.
 

این دانش‌آموز سال آخری با بیان اینکه مدارس و دانشگاه‌ها هم مانند خیلی از اماکن دیگر خیلی زود در روزهای کرونایی تعطیل شد اما برگزاری کلاس‌های آنلاین خیلی دیر اتفاق افتاد، افزود: نگران آینده‌ام هستم و فکر می‌کنم ما سال آخری‌ها در این بحران بیشترین ضرر را کرده‌ایم.



وی اظهار کرد: برای کنکور برنامه‌ریزی کرده بودم، ولی حالا احساس می‌کنم با اینکه در قرنطینه خانگی مانده و کلی زمان داشته‌ام، اما این روزها روند سرعتم برای مطالعه کند شده است.



رحیمی تصریح کرد: از دوستانم شنیده‌ام وضعیت برای دانش‌آموزان در مدارس غیردولتی خیلی بهتر از ماست که در مدارس دولتی درس می‌خوانیم چون آنها با کلاس‌های مجازی و آنلاین آشنا بوده و سریع‌تر به ادامه آموزش خود پرداختند.



وی گفت: همینطوری درصد موفقیت برای ما که در مدارس دولتی با تعداد زیادی دانش‌آموز در یک کلاس درس می‌خوانیم به مراتب سخت‌تر است و مدارس تیزهوشان و غیر انتفاعی‌ها علاوه بر دروس اصلی با کلاس‌های رفع اشکال از ما جلوتر هستند.

 



رحیمی ادامه داد: من و دوستانم دیگر فکرش را هم نمی‌کنیم که به کلاس‌های رفع اشکال برسیم چرا که در همین تکالیف درس‌های ترم آخر مانده‌ام.

 

*آمده‌ایم تا عدالت آموزشی را پیاده کنیم

«نوید امیدیان» در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از ایجاد یک فرصت طلایی در دوران قرنطینه و بعد از آن برای دانش آموزان نیازمند خبر داد و اظهار کرد: با همکاری و پشتیبانی چند نهاد در رشت طرحی پایه‌گذاری شده است که در آن دانش‌آموزانی که به هر دلیلی از کلاس و معلم در سطح کنکور دور هستند، بتوانند بعد از راستی‌آزمایی، بورسیه شده و بهترین امکانات آموزشی در اختیارشان قرار بگیرد.



این استاد دانشگاه افزود: دانش‌آموزان می‌توانند یک سال بورسیه شوند و در کلاس‌های فوق‌العاده کنکور شرکت کنند.
 

وی با اشاره به اینکه اساتید همگی در سطح بالا هستند و تعدادی از آنان در مدارس تیزهوشان تدریس می‌کنند، افزود: همچنین بهترین مشاوره کنکور شهر رشت که خیلی معروف است با برگزاری کارگاه مشاوره در این طرح همراه ما است.

 



امیدیان با ابراز خرسندی از اینکه در این طرح شرایط برای دانش‌آموزان در سطح عالی جهت شرکت در کنکور آماده می‌شود، تصریح کرد: کسانی را که مطمئن شویم از لحاظ مالی نمی‌توانند از عهده مخارج کنکور برآیند پس از بررسی و راستی‌آزمایی بورسیه می‌کنیم، به شرط اینکه دانش‌آموز نیز بعد از چند ماه کار کردن نشان دهد که می‌خواهد پیشرفت کند و این بورسیه ادامه پیدا کند.



این استاد دانشگاه اضافه کرد: کلاس‌های کنکور این دانش‌آموزان جدا از سایر دانش‌آموزان است ولی از نظر کیفیت هیچ تفاوتی با دانش‌آموزان دیگر ندارد.
 

وی گفت: این فرصت بیشتر برای دانش‌آموزانی است که در مدارس دولتی مشغول به تحصیل هستند و همیشه فکر می‌کنند در مدارس غیرانتفاعی چه اتفاقاتی برای رشد تحصیلی می‌افتد که برای آنان نیفتاده است.


وی با بیان اینکه تعدادی از اعضای شورای شهر رشت به طور حقیقی و نه حقوقی به ما قول مساعد همکاری داده‌اند اظهار کرد: خوشحال می‌شویم اگر نهادها و ارگان‌هایی که می‌توانند ما را در این امر یاری کنند به طرح ما بپیوندند.



امیدیان نبود «عدالت آموزشی» در کشور را آزار دهنده توصیف کرد و ادامه داد: قطعاً خیلی از استعدادهای فوق‌العاده فقط به خاطر مسائل مالی پشت کنکور می‌مانند و به راه‌هایی می‌روند که ۱۸۰ درجه زندگیشان را تغییر می‌دهد.



این استاد دانشگاه خاطرنشان ساخت: ما آمده‌ایم تا عدالت آموزشی را پیاده کنیم و همه معلمان ما این را تصدیق می‌کنند.

 



وی افزود: گرچه این طرح همزمان با کرونا علنی شد اما این طرح از قبل در لاهیجان در حال اجراست و بالغ بر ۵۰ دانش‌آموز مستعد این شهر جذب شده‌اند و پیشرفت خوبی داشتند از این رو تصمیم بر آن شد تا طرح مذکور در رشت نیز اجرایی شود.

 

امیدیان گفت: در حال حاضر کلاس‌ها در لاهیجان آنلاین برگزار می‌شود و  امیدواریم با رفتن کرونا و فراهم  شدن شرایط، کلاس‌های حضوری نیز برگزار کنیم.

کد خبر 925371

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha